Zaregistrován
10. 3. 2009
Nikto nič?🙄
Processed coin catalogs 4.152 Auctions / 35.000 Lots
Všetko o bankovkách www.mojazbierka.sk :)
Sent from my ZX Spectrum
Zaregistrován
10. 3. 2009
Denár Ferdinanda II. 1621 KB, H-1203, U.916.b). Táto minca bola razená len v krátkom časovom období od júna 1621 do 20.septembra 1621, keď sa Kremnice a mincovne dočasne zmocnili cisárske vojská Ferdinanda II. Osobne si myslím, že sa jedná o vzácny denár. Ešte existuje skomolená razba (čítaj hybridná), keď vystresovaní raziči pri razbe averznej strany použili razidlo cisára Ferdinanda II. so všetkými jeho titulmi a pri razbe reverznej strany razidlo Gabriela Betléna s opisom "Princ Transylvánsky". Tak to muselo oboch panovníkov veľmi potešiť.😃
Máte denár Ferdinanda II. 1621 KB v zbierke? Alebo ten hybridný?
Obrázky:
Sent from my ZX Spectrum
Zaregistrován
17. 1. 2014
Nemám, ani jeden ani druhý😕 , na ten druhý ani nepomýšľam a na ten prvý už čakám pár rokov...., takže asi vzácny bude
Zaregistrován
10. 3. 2009
Maroš ďakujem za príspevok.😉
Moja otázka bola cielená na tunajších zberateľov, aby sa pozreli do svojich zbierok a ja som si potvrdil resp. vyvrátil moju domnienku. Zatiaľ som pregooglil internet a iný kus pre porovnanie som na moje veľké prekvapenie nenašiel. Vždy to bol len nesprávne určený denár Gabriela Betléna 1621 KB. A kontroloval som aj mince v stave po zberateľskej smrti.😃
Sent from my ZX Spectrum
Zaregistrován
17. 1. 2014
pred pár rokmi som od niekoho cez web kúpil súbor mincí (neviem kedy, neviem cez akú stránku ani od koho...) a ten mal vtedy v ponuke 1621, ale odpísal, že tá je už predaná - fotku som si neuložil😕
Zaregistrován
1. 8. 2010
Zaregistrován
10. 3. 2009
Ďakujem Dula77. Zase sme o krok vpred. Je to iné razidlo. A všimli ste si, že madona drží ježiška na druhej ruke? Milujem denáre, pretože milujem zaujímavé mince.😉
Sent from my ZX Spectrum
Zaregistrován
24. 3. 2010
Fidzi napsal/a:
...madona drží ježiška na druhej ruke...
Plus žezlo drží Ježiško a nie madona. Tak je to na všetkých Bethlénových denároch a oboloch (podľa toho sa dajú rozonať od Ferdinandových). Vraj to tak je zámerne ako výraz Bethlénovho odporu voči katolíckym Habsburgovcom.
Takže tento je práve ten hybrid.
Zaregistrován
1. 8. 2010
Ono je to trochu zavádzajúce s tou vzácnosťou. 90% majiteľov týchto mincí ani nevie, že ich má a sú zaujímavé. Len pár nadšencou to sleduje podrobne a tý zrovna na ne nemajú šťastie 😋
blasko.juraj.ml@gmail.com
Zaregistrován
10. 3. 2009
Tak s týmto nesúhlasím. Možno tak pred 10-timi rokmi, ale nie dnes, keď si v reťazci nálezca - priekupník - obchodník - aukčná spoločnosť - zberateľ, každý prezerá mince veľmi podrobne, aby za ne dostal čím najviac peňazí.
Sent from my ZX Spectrum
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.