Moderátoři: smith
Zaregistrován
4. 7. 2010
Tak samozřejmě mluvím o báji Troilus a Kressida, inspirovanou Homérem.
(nemá smysl zmiňovat historickou verzi o který se toho moc neví)
Ale americká úprava už byla úplně z lajny. Patetická a plytká.
Oproti statečnýmu srdci třeba (který samozřejmě s hostorií taky nemá společnýho skoro nic) jsou bojový scény katastrofální, Gibson měl prej 20 000 statistů snad, ve Tróji jich bylo tak 50 a šlo to znát, realističnost šla do hajzlu úplně, vše obstaral počítač a rádoby efektní souboje.
Za všechno zmínim třeba postavu Ajaxe, výživná postava, ve filmu velkej tupec, naprosto zbytečnej.
Scénář u Troji ani nezmiňuju...
Zaregistrován
4. 7. 2010
- ještě jedna věc (ale je to už skoro 10 let snad co jsem to viděl) - Achilles nedokázal Hektora nikdy porazit, zabili ho neozbrojenýho v přesile.
Ve filmu ho tušim Pitt jako macho největší zabil hand to hand..
špatně jsem se vyjádřil o "prznění historie", samozřejmě jsem měl na mysli klasický díla kterejma se film inspiroval což hrdě hlásil...
Zaregistrován
7. 10. 2006
mě se film Troja líbí, viděl jsem ho už nejméně 10x😃 beru ho jako zábavu. historické omyly v různých amerických filmech mi až tak nevadí, pokud nejde o vyslovenou blbost ...
co mě ale vadí je to, proč čeští filmaři neudělají nějaký pěkný "celovečerní" historický film z našich dějin. ať už jdou s těmi jejich trapnými hořkými komediemi do řiti ...
Zaregistrován
4. 7. 2010
kacuro podle mě na to nejsou peníze...
Zaregistrován
6. 11. 2010
Mohli by natočit novou husitskou trilogii, která by ale tentokrát velice pravděpodobně dle současné linie strany a vlády pojednávala o husitech jako o bandě lumpů, vyvrhelů, vrahů, lupičů, kacířů a ďáblových synů jak ničí, boří, vraždí, loupí, znesvěcují a znásilňují vše co jim přijde do cesty a jak nebohá a z boží vůle jediná spravedlivá římsko-katolická církev trpí a úpí pod náporem zlověstné a krvelačné, nikým nevolené lůzy🙂
Zaregistrován
4. 7. 2010
Tak u nás v kraji toho husity zničili a pobili dost😃
Zaregistrován
27. 12. 2010
kacuro napsal/a:
jo to chápu, tak místo pěti hořkých komedií můžou natočit jeden pořádný historický film (a to samozřejmě nemám na mysli nějakou hraběnku Batory, ale pořádný výpravný film s nějakou tou bitvičkou🙂)
Takovýto projekt není výdělečný.
Jedna dvě, Baba jde. Jde si Jaga pro tebe.
Zaregistrován
7. 6. 2010
Troja sa mi pacil, je to film, a povedzte mi v ktorom filme nie su omyly... Mne sa najviac z tych vsetkych lubil Gladiator, Spartakus s Kirkom Duglasom a Statocne srdce...
http://www.infofila.cz/dziak-jan-autor-157
moje články
Zaregistrován
12. 1. 2010
Mě by nevadilo, kdyby šlo o úpravu báje, jenže to není tenhle případ. V celém filmu není nic nadpřirozeného, snaží se to tvářit jako historický film, kterým není. Překousl bych kdyby to byl film typu "jak si staří Řekové představovali v klasickém období trójskou válku, ale to není ani tento případ. Jde o fantasmagorii, která sice vychází z nějakých bájí, ale znásilňuje je neskutečným způsobem a ještě je to ke všemu udělané hloupě. Neříkám, že se na ten film nedá dívat, ale pro milovníka antiky, ale i mykénské civilizace a mytologie je tochvílemi utrpení🙂
Zaregistrován
12. 1. 2010
To není o omylech, to je jako kdyby byl film o slovenském národním povstání, kde by byli partyzáni černoši a bojovali s mečem a kopím proti krutým nájezdníkům z Asie... 😁
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.