Zaregistrován
20. 7. 2010
Jedna taková "zajímavá" serie dopisů, kterou jsem si nelenil opatřit v zájmu budoucího, právě vznikajícího exponátu o známce Heydrich (Pof č. 111) a jejím používání za protektorátu BuM...
Obecně se za protektorátu "Heydrich" na dopisy (poštovní zásilky všeho druhu) moc nelepil a filatelisté i nefilatelisté pouze "hamonili" neražené známky ve vřelé víře ve své budoucí zbohatnutí. Když už se někde poštovně použitý vyskytuje, tak v drtivé většině případů jen na uměle vyráběných celistvostech, často přefrankovaných, aby se Heydrich synergicky hodnotově "propojil" s dalšími "vysokopříplatkovými" BuM známkami, kde filatelističtí spekulanti cítili budoucí výsostné zhodnocení.
Na ukázkách vidíte jednu takovou "líheň" uměle vytvořených, pečlivě filatelisticky ofrankovaných celistvostí, které v podstatě neměly s účelným poštovním provozem nic společného, páč v obálkách většinou nic nebylo.
Uměle vytvořené celistvosti z této "líhně" se zhusta vyskytují po celé ČR i v zahraničí, nedávno se s ní zde např. "prsil" i jeden z našich dlouholetých zasloužilých diskutérů: https://www.sberatel.com/diskuse/sberatel/kecarna-tlacharna-filatelia-_post_-296893#post296893
Žel, nutno konstatovati, že, "pravé" nefilatelistické celistvosti s Heydrichem je v drtivé většině nutno hledati mezi zásilkami, "vypravenými" německy hovořícím obyvatelstvem protektorátu BuM. Výjimky jen potvrzují pravidlo (viz poslední přiložená celistvost)
Obrázky:
Zaregistrován
12. 6. 2012
No jo, no. Obrovský příplatek (na co vlastně?) a nezlomná láska k dotyčnému, takže lepit to na čumkartu či dopis jen tak, z čiré dobrosrdečnosti, neměl našinec moc důvod. Babička nebo milá by nefilatelistu s tímto poslala do pekel. Neříkám Großmutter oder Brünhilda.😉
Zaregistrován
21. 7. 2007
Filatelisti tam toho vždycky naplácají ...
Obrázky:
Zaregistrován
20. 7. 2010
Co mám informace, tak příplatek u známky Heydrich byl určen pro vdovu Linu Heydrichovou a její děti.
Zaregistrován
20. 7. 2010
Pokud dobře počítám, tak tahle zásilka je přefrankována jen o 60 hal. Tedy, lze-li věřit tomu, že údaj o váze 94 gramů je originální... Kdyby tam dali o jednoho Heydricha míň, tak to měli pintlich.
Ale i tak zajímavé. Je na prodej či výměnu?
Zaregistrován
21. 7. 2007
Na tuto otázku nejsem momentálně schopný odpovědět. Dopis jsem skenoval někdy v roce 2006; jestli ho mám doma ještě dnes, to netuším.
Zaregistrován
20. 7. 2010
Tak jinak... Jestli ho nesežraly myši, neskončil ve sběru či v paralelním prostoru, zkrátka, je-li stále přítomen v Tvém, jistě nevlídném, domovském kutlochu, byl by na prodej? 😉
Zaregistrován
23. 10. 2010
no sem rád, že to moje nebožátko není jedináček, jak vidím!:) ale radost z toho vejce mi to nebere, to určitě schválně nebylo;)
Zaregistrován
21. 7. 2007
K dispozici by určitě byl, a pokud máš nějaký pěkný dopis se saskou trojkou, rád vyměním😉.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.