Zaregistrován
9. 9. 2009
Chcel by som sa opýtať či existuje 7.Grajciar 1802 mincovňa F. - Hall., Tieto 7. Grajciare boli zvyčajne vyrábané preražbou z 12. Grajciarov 1795. Ak máte niekto foto, kľudne ho môžete pripojiť. Ďakujem.
Zaregistrován
3. 7. 2015
V Hallu bylo razeno pouze nekolik kusu na zkousku, vetsina komercnich katalogu uvadi dezinformace zejmena co se tyce cenoveho ohodnoceni.
Ostatně soudím že EU musí být zničena.
Zaregistrován
9. 9. 2009
Vďaka za info. Áno, pozeral som to v troch katalógoch a uvádzajú pri 7.Grajciari 1802 tu mincovňu Hall - F bežne a približne v cenových reláciách podobných ako pri mincovni Kráľovský Belehrad - E, či Veľká Baňa - G., ktoré sú vzácnejšie oproti bežnejším mincovniam ( A,B,C,) . Škoda, že nie je vydaný presnejší katalóg na tieto krásne mince Františka II. v našich končinách čo sa týka do presnosti skutočných razieb mincí a už nehovorím o reálnych cenách na trhu.
Zaregistrován
13. 2. 2017
Dobrý deň! Moklo by sa jednať o túto mincu? Ak áno, tak sú už tri. Zarazila ma jej hmotnosť a preto som si ju všimol.
Obrázky:
Zaregistrován
23. 10. 2006
to Europa1 ; ku váhe toho medeňáčku som preto napísal svoj názor , hodne mincí smolníckej mincovni mi hovorilo pane , kde boli rozdielne váhy u grajciarov .
Popravde napíšem : ja mám pc. v mojej mineralogickej dielničky a príslušnú odbornú literatúru min . 30 km. ďaleko , ale pokiaľ poviete čo presne potrebujete doplniť zájdem A.U. za ďaleko kompetentnejším numizmatikom a doplním aj s citáciou , podmienka je , že to nechcete za týždeň ?
Múdry sa teší objaveniu pravdy, hlupák falošnosti.
Zaregistrován
22. 7. 2011
Děkuji.
Mně šlo právě o vaší zmínku, že 3 krejcary s letopočtem 1800 ze smolnické mincovny byly v režimu nějaké "vyjímky" v hmotnosti.
Já jsem vážil spoustu měděných mincí císaře Františka II./I. a to ať již z pohledu různých nominálů, či mincoven a to v opravdu odpovídající zachovalosti a lze udělat jeden všeobecný závěr, který by zněl takto.
U těchto měděných mincí lze vypozorovat ve všeobecné rovině velké rozdíly v hmotnosti v rozsahů několika desítek procet oproti zákonným nařízením. Ono se totiž o všem podstatném rozhodovalo ve Vídni a nedovedu si představit, že by jedna mincovna měla nějaká zvláštní privilegia.
Pokud by opravdu byla v dostupné literatuře nějaká zmínka o této skutečnosti, byl bych vám vděčen za obrázek. Samozřejmě, nespěchá to.
Děkuji.
Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz
Zaregistrován
23. 10. 2006
OK. pokiaľ nie je tlak na pilu určite dám nejakú súhrnnú prácičku postačuje len pri medenákoch ?
Zaregistrován
23. 10. 2006
Apropo dovolil by som doplniť ku minciam tej doby , ono nikto si nedovolil spochybniť nariadenia , cisára ,kráľa len občas komora pozmenila kvalitu materiálu smerom na dol... , ale to sa stávalo už od Ríma .😉
Pokiaľ nemal v tom prsty panovník , tak prišlo na "odmeny rôzneho tipu"...
Zaregistrován
22. 7. 2011
Pokud vás tato problematika zajímá, pak mě zajímají veškeré informace, které se týkají všech stříbrných a měděných ražeb císaře Františka II./I. Tato doba v oblasti monetarismu prošla z důvodu historických souvislostí tolika kotrmelci, že spousta věcí zde není doposud známa a některé střípky souvislostí se nechají dohledat z několika rozdílných zdrojů.
A smolnická mincovna v té době plnila roly jednoho z největších výrobců měděných mincí, o čemž svědčí i dnešní výskyt některých nominálů. Problémem pak je samozřejmě zachovalost, protože aby byly výsledky relevantní, nejde slučovat výsledky vážení odřených a hezkých ražeb.
Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz
Zaregistrován
23. 10. 2006
Ako člena Numizmatickej spoločnosti ma mince a história mincovníctva určite zaujíma , ale zasa len všeobecne nie úplne na vedeckej úrovni .
Moja výhoda je ; že mám niekoľko priateľov na Archeologickom Ústave od praveku cez numizmatiku po novovek pokiaľ mám eminentný záujem na niečom konkrétnom odpadá mi na hľadanie pravdy "tzv. krčmová diskusia" využijem vedomosti priateľov čo sa venujú danej problematike desaťročia ... , preto viem si požičať prislušnú literatúru pokiaľ existuje , môžem diskutovať o nálezových súvislostiach atď...
Chce to veľa času a ja mám viac oblastí čo ma zaujímajú viac ako bežného človiečika .... a deň má žiaľ len 24 hodín.😉
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.