Zaregistrován
12. 2. 2011
Tak tady je kdo má zájem? Proof to sice není, ale ve skutečnosti vypadá daleko lépe. 😎
martiink@seznam.cz
Zaregistrován
12. 2. 2011
Tak nejde nahrát,bohužel je to zablokované...
👿
Zaregistrován
19. 4. 2014
Zaregistrován
24. 2. 2012
Zdravím,
tak jsem si našel čas kouknout na tyto stránky a díky svému mírně zlehčenému příspěvku teď musím hledat odvahu na omluvu.Než ji najdu mám čas podotknout ještě pár maličkostí.
Možná nejlepší bylo napsat,že se tyto 100K pohybuji v rozpětí 50- 120tisíc podle stavu.Podotknout,že jsou i výjimečné případy kdy cena vyšplhala až na nepochopitelných 250-300tisíc.A jako investice do budoucna asi jistě dobrá věc.
Bylo zvykem,že se tady hodnotilo podle skutečných fotek mince.Ovšem být takto vševědoucí (pokud vím,tento
Pán ovládající toto umění k naši škodě na tyto pěkné stránky nepřispívá ) a podle ilustrace a subjektivního ohodnocení majitelem mince hned vystřelit zatím asi nejvyšší cenu u této mince dosaženou,mě přišlo dost legrační.Nechtěl jsem nikoho urazit (musím příspěvek přerušit,protože manželka už chce jít na večeři do nějaké pobřežní restaurace )
Zaregistrován
22. 3. 2009
Plne súhlasím s kukvym...
Zaregistrován
24. 2. 2012
Zatracený mořský potvory,zlatej řízek.
Nechtěl jsem nikoho urazit.
Těmto mincím se věnuji dost dlouho a tak samozřejmě znám i ceny s kterými se tady argumentuje.Mám na tyto ceny svůj názor,ale ten tady nebudu uvádět.Myslím si,že mám dost dobrý záznam dosažených cen v obchodech s touto 100K.Když si vezmu zhruba 100 posledních obchodů kde 90 proběhlo v určitém cenovém rozpětí a zbytek mimo toto pásmo,tak je alespoň pro mě jasné,kde se nachází reálna cena mince.
Jen pro přehlednost uvedu dva obchody u kterých jsem osobně byl,nebyljsem účastník,nenajdete je na internetu,ale které mají vysokou vypovídající hodnotu o cenách.První tuším z února 2014 (nemám sebou svůj blok) ve stavu 0/0 velice pěkná.Prodejce zkušený sběratel a obchodník - kupec,vcelku znalý sběratel a schopný investor cena 115 000,-.Druhá,květen 2014,ve špičkovém stavu s několika nepatrnýma vlásečnicema za temenem F.J.Dokonalá mince v ražebním lesku a s krásnou patinou,lepší stav jsem v ruce neměl.Oba účastnící zkušení sběratele s velkým přehledem.Mince šla za 150 000,-.(Že by oba nesvéprávní ???)
Ještě k zde uváděnému NGC a pod.Dát na jejich ocenění je podle mých zkušeností sběratelská sebevražda.Je to jen můj názor,založený nejen na mých zkušenostech.
Na závěr i když jsem nějak nerozuměl spojení PROOf s touto krásnou mincí se m1234 omlouvám a beru zpět toto:nemají tam horko,nic silného nekouří a do makovice se neuhodil.
A jdu vrátit moři večeři.
Zaregistrován
19. 4. 2014
kukvy v pohode ja som sa neurazil len mi to nepripadalo velmi slusne.Aj ja tu mincu poznam velmi dobre,nejaku som uz kupil ale mi sme nerozoberali mince v kvalite 1/1 ,O/O ale perfektny stav to co na aukciach oznacuju proof.teda spicku ladovca a to je tych 250 000-300 000.Osobne poznam zberatela ktory ma v zbierke minimalne 20 stokorun ale ani jednu v takomto stave a to ich zbiera 40 rokov a sam povedal ze taku mincu videl len raz
mamabc1234@gmail.com
Zaregistrován
7. 2. 2011
pro m1234:
Tyto mince nesbírám a zahraničních aukcí se nezúčastňuji, jen se dívám na medaile. Uvedl jste, že v cizině proof je perfektní stav. Já měl za to, že je to způsob ražby viz. např. naše pamětní mince. Může se stát, že někdy do nějaké aukce v cizině půjdu a v důsledku nedostatku informací ohledně medailí by mě toto označení uvedlo v omyl.
Zaregistrován
19. 4. 2014
pan kolega samozrejme proof je sposob prevedenia to mate pravdu.ja som nepisal ze tie mince su proof ale ze na renomovanych aukciach to oznacuju ako proof.U starych minci to neznamena sposob razby ale doslova/VYZERA AKO PROOF/cim zdoraznuju neskutocnu zachovalost.Desiatky takychto minci s oznacenim PROOF bolo predanych v slavnej Pekovej kolekcii.inak tuto kolekciu by mal poznat kazdy najma zainajuci numizmatik aby pochopil co je kvalita vo svete a co sa povazuje za kvalitu u nas /myslim tym zavadzajuce popisy na niektorych akcnych domov/.a este to najdolezitejsie pan kolega nespoliehajte sa na popis ale na svoje oci
mamabc1234@gmail.com
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.