Moderátoři: smith, Wjem

Profilový obrázek
Pavel_III

Moderátor

Zaregistrován:
12. 6. 2012

#21 20. 3. 2021, 16:47
Generace mých prarodičů vyrostla na lidových písních , opeře , Emě Destinové ,na polce … Generace mých rodičů vyrostla na dechovce , což byla pro jejich rodiče uřvaná hudba, hraničně nemravná .Já dechovku vnímám jako něco , co nemusím a vydržím maximálně párkrát do roka na nějakém spíše vesnickém plesu , kdy podpořen alkoholem s mi ten večer i celkem „ líbí „ :- ) .Sám mám rád pop-rok , klasickou kytaru a věci okolo. Dcera studuje dvě vysoké školy ale vidím , že věci které jí občas pustím jsou pro ni nezáživné , prostě jí nebaví … Kdysi jsem se díval na Felixe Holzmanna –na scénku Aluminiový klíček .Ptala se čemu se směji , tak jsem jí to pustil od začátku…Já se některým okamžikům v této scénce dovedu zasmát znova a znova …jí to moc nerozesmálo, možná se místy pousmála a byla překvapená , že mě to tak baví… Ta nová generace není horší nebo lepší …je prostě jinde :- ) Mnohé naše cenné věci a dokonce i zkušenosti budou pro ni bezcennými a tak je opustí a zbaví se jich ….Myslím , že Gottova tvorba ,nehledě na to , že zachytila a oslovila tři generace tu čtvrtou generaci nedá…. :-) ))

O obrazech?

To jen aby se vyjasnilo. 🌤

Profilový obrázek
Jerry33

Uživatel

Zaregistrován:
26. 11. 2017

#22 20. 3. 2021, 16:52

=Jerry33]
https://www.blesk.cz/clanek/celebrity-ceske-celebrity/647946/drazba-utajovaneho-obrazu-karla-gotta-80-drama-do-posledni-chvile-za-kolik-se-prodal.html

NO JMENO DELA JMENO, ale trocha soudnosti se slusi..ruku na srdce komu se opravdu libi tento obraz ? Nebo jen ta suma ?

1.200 000 dnes a zitra 3.000 000 a pozitri chytac prach na pude..investice velka a vydelek cca za 50 let zero ..proto, kdo mate Kaju prosim rychle prodat..par let bude v kurzu..Samozrejme jeho zasluhy jako zpevaka na popularni scene pop music uznavam..i kdyz zrovna ho neposloucham az na 60 leta.. Ale znam mlade lidi co ho jako zpevaka berou..asi jako ceskeho Michaela..;)) no proti vkusu zadna..:) kazdeho vec, ale krasny genialni obraz od Mistra..staci si precist baboly od renomovanych kritiku, dle me podmaznutych. Nevim, jak dokazi v klidu spat.

Profilový obrázek
poradnydest

Uživatel

Zaregistrován:
23. 12. 2015

#23 20. 3. 2021, 20:00

Moje úvaha byla samozřejmě ohledně celkové tvorby Karla Gotta se zaměřením na současné ceny jeho obrazů. Ve své době vynikající interpret který ovlivnil hudební vkus mnoha desetiletí a průměrný amatérský malíř… Nicméně jeho hudební publikum zestárlo ,ubývá a časem odejde a zmizí úplně…A skupina sběratelů jeho obrazů ---není důvod , aby kvůli dílu které vytvořil vznikla….Umění je takzvaně dobové a nadčasové .Když člověk pracuje v zábavním průmyslu , nemůže si myslet , že se pere s věčností :- ) .Módní návrháři také časem zmizí , budou převrstveni novými , stejně tak jako herci , zpěváci , tanečníci ,spisovatelé známí kuchaři a ostatní celebrity….užijí si svoji chvíli slávy a přijdou noví….Pokuď se dneska začtete do Jiráska ,Němcové …, podíváte na film pro pamětníky..atd tak si musíte připustit ,že to není úplně ono….Doba je jinde .Proto se snaží dělat reedice knih v současné, dobové mluvě , přetáčejí se staré , ověřené filmy –třeba King Kong a mnohdy vznikají až skoro nová díla :- ) Každý jsme měli 8 praprarodičů , našich přímých předků .Jsou od našeho narození vzdáleni 60-70 let a přesto …..kdo z nás zná jen jejich křestní jména ….Proč by průměrný člověk za stejnou dobu v budoucnu měl vědět kdo byl Karel Gott ??? :- ) Třeba Vítězslav Nezval byl také „malíř“…No a co ?? :- )

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

Profilový obrázek
Pavel_III

Moderátor

Zaregistrován:
12. 6. 2012

#24 20. 3. 2021, 20:19

poradnydest napsal/a:

Moje úvaha byla samozřejmě ohledně celkové tvorby Karla Gotta se zaměřením na současné ceny jeho obrazů. Ve své době vynikající interpret který ovlivnil hudební vkus mnoha desetiletí a průměrný amatérský malíř… Nicméně jeho hudební publikum zestárlo ,ubývá a časem odejde a zmizí úplně…A skupina sběratelů jeho obrazů ---není důvod , aby kvůli dílu které vytvořil vznikla….Umění je takzvaně dobové a nadčasové .Když člověk pracuje v zábavním průmyslu , nemůže si myslet , že se pere s věčností :- ) .Módní návrháři také časem zmizí , budou převrstveni novými , stejně tak jako herci , zpěváci , tanečníci ,spisovatelé známí kuchaři a ostatní celebrity….užijí si svoji chvíli slávy a přijdou noví….Pokuď se dneska začtete do Jiráska ,Němcové …, podíváte na film pro pamětníky..atd tak si musíte připustit ,že to není úplně ono….Doba je jinde .Proto se snaží dělat reedice knih v současné, dobové mluvě , přetáčejí se staré , ověřené filmy –třeba King Kong a mnohdy vznikají až skoro nová díla :- ) Každý jsme měli 8 praprarodičů , našich přímých předků .Jsou od našeho narození vzdáleni 60-70 let a přesto …..kdo z nás zná jen jejich křestní jména ….Proč by průměrný člověk za stejnou dobu v budoucnu měl vědět kdo byl Karel Gott ??? :- ) Třeba Vítězslav Nezval byl také „malíř“…No a co ?? :- )

Kecy. Pravda, něco časem zanikne, zapomene se na to, něco ale zůstane jako trvalka a něco se po čase znovuobjeví.

Kdo už dneska ví, kdo to byl Homér, Odysseus a to už je nějakých 3000 let?

Spíš mám pocit, že hodně filmů tak nějak není ono i když jsou úplně nové, kdežto ty mnoho těch starých, nemoderních, co nejsou ve 3D, černobílé a dokonce němé! ...

Profilový obrázek
poradnydest

Uživatel

Zaregistrován:
23. 12. 2015

#25 20. 3. 2021, 21:00

Během několika desetiletí Gotta drtivé procento populace nebude znát ale budou jiné ikony ….Ale může se stát, že vzpomínka na některé se udrží opravdu dlouho .Třeba jako vzpomínka na Homéra ,tedy na muže který pravděpodobně nikdy …..neexistoval … :- ) :- )

Profilový obrázek
Pavel_III

Moderátor

Zaregistrován:
12. 6. 2012

#26 20. 3. 2021, 21:07

To by měl společné s Cimrmanem!

Profilový obrázek
Guldiner

Moderátor

Zaregistrován:
28. 10. 2015

#27 20. 3. 2021, 21:41

Vždy se jedná o originalitu v podstatě čehokoliv sběratelsky atraktivního a hlavně investičně zajímavého, což v případě gota je správná souhra obojího.
Pokud jeho obrazy vystřeli cenou do nebeských výšin, těžko se budou někdy vyznamě srážet dolů..
Tim hůř pokud se jedná o mezinárodně žádaný artikl, což jak se zdá je...
Za mne jeho obrazy jsou zajímavý investiční artikl...

Profilový obrázek
poradnydest

Uživatel

Zaregistrován:
23. 12. 2015

#28 20. 3. 2021, 22:25

No a tom je právě diskuse .Já se domnívám , že kdo má Gotta , měl by ho okamžitě prodat , protože jeho cena bude řádově během následujících let drasticky klesat , a to opravdu drasticky .Vy se domníváte , že se naopak udrží a pravděpodobně i poroste .No a jeden z nás má …pravdu . :- )

Profilový obrázek
Pavel_III

Moderátor

Zaregistrován:
12. 6. 2012

#29 20. 3. 2021, 22:28

Jiná otázka je, kdo vydrží víc. Jestli Gott nebo bitcoin.

Profilový obrázek
Guldiner

Moderátor

Zaregistrován:
28. 10. 2015

#30 20. 3. 2021, 22:32

Bitcoin bych do investičního sběratelství netahal..

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.