Moderátoři: Admin - Zdeněk Jindra, smith
Zaregistrován
2. 5. 2013
Posledná moja prosba je na tieto hasičské medaile a odznak, teda približné ocenenie. Menšia za 10 ročnú službu má priemer 28 mm. Väčšia má 35 mm. Obe sú z bronzu. Odznak je pravdepodobne z mosadzného plechu a rozmery cca 35 x 48 mm. Nejaké predaje medailí z minulosti som našiel, odznaku však nie. Len či niekto nemá aktuálnejšie informácie. Prosím nepísať na mail, nie sú na predaj. Ďakujem.
Obrázky:
Zaregistrován
28. 9. 2016
TONY-KK- K první dotazu. Helma je klasická řadové hasiče bez hodnosti, je pořad v pěkném stavu a i s vnitřkem. Cena se pohybuje cca 800-1200 kč, odznak je tady docela zvláštnost moc jich Slovenských není. podle knihy co mám používal od roku 1922 tam cenu nevím, ale česky pěkný z té doby se nechá sehnat cca 650-1 200 kč, myslí že Slovenský tady by byl dražší moc jich tu není.
K druhému dotazu: Ano je to helma velitele-starosty hasičů. Tato je pracovní a proto je z jádroviny. Vycházková byla kovová. Jak v kterých obdobích se používal hřeben plechový i mosazný. Dávám foto mé vycházkové velitele.
K třetímu dotazu: Medaile za 10 a 20 let služby se dle knihy co mám používali také od roku 1922, cenu nevím medaile úplně nedělám.
Obrázky:
Zaregistrován
28. 9. 2016
přidávám další přírůstky. Mám i velitelskou sekeru, trumpetu a na cestě ještě starší čamarové sako vycházkové RU, vědra na vodu a pracovní opasky
Obrázky:
Zaregistrován
2. 5. 2013
Curinpetr, vďaka za info. Človek sa poteší každému vyjadreniu. Je až podivuhodné, že hasičské zbory existujú od monarchie skoro v každej obci dodnes a tak málo ľudí sa venuje zbieraniu týchto artefaktov. Ja sa tiež pohybujem v inej zberateľskej oblasti, no kvitujem, že je na Sběratel.com človek, ktorý dokáže poradiť v týchto veciach. Ešte raz ďakujem a samozrejme želám nech sa hasičská zbierka úspešne rozširuje.
Zaregistrován
28. 9. 2016
Další nové přírůstky do sbírky. Modré čamarové sako z 19. století viz kapsy. Jedno z nejstarších co mám. Bílé čamarové pracovní sako, vycházkové sako vzor 1937, pracovní sako+lodička protektorát, brigadýrka vzor 1937, helma vzor 1937, opasky+sekery něco z dob Ru něco pozdějšího první republika, dvě vědra
Obrázky:
Zaregistrován
17. 1. 2017
Kluci hasiči mrkněte se sem na tento můj úlovek, i když to nesbírám. Asi štěstí nýmanda, nebo jak to nazvat😃 https://www.sberatel.com/diskuse/sberatel/raritka-pro-sberatele-hasicskych-predmetu-30186
Zaregistrován
28. 9. 2016
Ano je to zajímavé, ani já jsem se s tím ještě nesetkal, otázka je jestli to opravdu patřilo hasičům? Zkusím zapátrat. Ani ve starých listech co mám jsem nic podobného nenašel.
Zaregistrován
28. 9. 2016
Nový přírůstek, poměrně málo vídaný. Opasek z dob protektorátu, kdy se nesměli používat České znaky.
Obrázky:
Zaregistrován
17. 1. 2017
No už to změnilo majitele a koupil to sběratel, který renovuje hasičské stříkačky. Má jich pět kusů, ale každou pochodeň má jinou a ode mne má první kompletní pár, který umístí na parní stříkačku. Takže předáno do dobrých rukou a mám z toho radost, protože vlastní muzeum hasičů v Praze.
Zaregistrován
6. 1. 2013
Dovolím si upřesnit znaky z období Protektorátu.
Obrázky:
Ladislavaliev@atlas.cz
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.