Moderátoři: smith
Zaregistrován
2. 5. 2013
Neviem či sú zberatelia, ktorí sa venujú napr. športovým medailám. Tak tu jednu pridám. Je to medaila na počesť švajčiarského pretekára F-1 Josepha Sifferta, ktorý zahynul počas pretekov formule v Brands Hatch v r. 1971. Je to bronz o priemere 50 mm, váha 59 gramov a výrobca je Huguenin. Viacej faktov o tejto udalosti sa dá nájsť na internete.
Obrázky:
Zaregistrován
2. 5. 2013
Dostal sa mi do rúk malý kovový tanierik so vsadenou medailou, skôr mi to pripadá ako popolník, možno suvenír pre turistov. Je z hliníka a celkom zaujímavo tepaný, podľa mňa asi strojovo, pretože tie malé jamky sú pekne rovnomerné. Zaujalo ma to hlavne preto, že tento výrobok má svoj pôvod v Austrálii a táto medaila znázorňuje jeden z národných parkov ,, Mount Buffalo" a jeden skalný masív, ktorý sa tam nachádza - The Gorge. Keďže tu máme svojho znalca, ktorý pobýva v tých končinách tak ho poprosím o radu. Áno, áno myslel som Teba Turtle. Tieto geografické záležitosti okolo som si pozisťoval a pamätám si, že to bolo aj u nás v televízii keď požiar zničil ten krásny starý drevený hotel, ktorý možno pamätal kráľovnú Viktóriu, hore na tom vrchu. Ale mňa zaujala značka na spodnej strane medailového popolníka a to ,,Stokes Melb." Ani náhodou ma nenapadlo, že to nebude geografický názov ale skôr značka výrobcu: Stokes - Melbourne. Ale tak poctivo som už dávno v atlase a na googli nehľadal lokalitu a kopec ,,Stokes - Melb." Až potom sa mi objavila stránka s týmto skráteným názvom ako firma významného výrobcu medailí, odznakov a ocenení v meste Melbourne. Teda Ťa prosím Turtle, môžeš potvrdiť moje vedomosti o tejto problematike, či sú naozaj správne? Alebo fakt existuje v Austrálii vrch ,,Stokes - Melb"? Asi som riadny tupelo, čo?
Len pre zaujímavosť, rozmer popolníčka je 125 mm a medailónu 52 mm.
Obrázky:
Zaregistrován
16. 2. 2008
Thomas Stokes, narozený 1831 v Anglii, vyučil se řezačem raznic. Do Austrálie přišel jako mladík hledat zlato. Žádné nenašel a tak se převážně živil rytím a výrobou knoflíků.
V roce 1856 koupil starší mincovní lis a začal razit co se dalo, odznaky, žetony, historické medaile i řády a vyznamenání pro armádu. Po jeho smrti 1910 převzali firmu synové.
Existuje dodnes: http://www.stokesbadges.com.au/
Zaregistrován
16. 2. 2008
Tady mám jednu jejich medailičku, to už byl starý pán po smrti ale firma se stále ještě jmenovala Stokes & Sons.
Toto byla státní zakázka u příležitosti konce I. světové války podepsání versailleské smlouvy a dostalo jí každé dítě školou povinné.
Obrázky:
Zaregistrován
16. 2. 2008
Nó,🙄 za 55 tisíc, kdo by takovou “nádheru” nekoupil😁 😉
Zaregistrován
7. 10. 2006
je to fakt hnus, nechtěl bych jí ani zadarmo ...
Zaregistrován
6. 11. 2008
no jako pagament by se mi zadarmo šikla...😁
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)
Zaregistrován
16. 2. 2008
Je to pěkná ukázka jak prodávat zlato za dvojnásobnou cenu😁
Zaregistrován
12. 6. 2012
Někteří nejmenovaní politici asi budou závidět ...😉
Zaregistrován
1. 6. 2010
nie velmi historicke, ale mne sa lubia
davam iba link, nechcem to tu za...trepat
http://tomiol.rajce.idnes.cz/PF_zetony
joeolahfamily@azet.sk
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.