Constantin I. Veliký
Revers.: VIRTVS PERPETVA AVG
Mincovna snad Ticinium
Zajímavý typ reversu... Jen je škoda toho stavu.
Pecunia non olet
http://moneta-augusta.net/
Umrtni follis Constantina I. Velikeho.
Pomerne bezny...
Pecunia non olet
namur: ta zenska se jmenuje Constantinus 😁 Jde o posmrtny drobak (rok 337)
Druha mince muze byt snad jedine redukovana follis (panovnik je Constantinus a jediny dalsi nominal co by odpovidal, je maiorina, jenze ta se razila po smrti obou Constantinu). Je to asi nejaky zajimavy typ, protoze revers mi vubec nic nerika. Dal by se vylustit ten opis? Po pracovnim tydnu a zvlast dnesnim dnu uz nejsem schopny pomalu cist ani normalni pismenka🙂
Ten typ VIRTUS PERPETVA AVG u Constantina I. je poměrně zajímavý i z pohledu obrazu mince - Herkules bojující s Nemejským lvem. Je možné že jde o odkaz na Herkulovskou větev tetrarchů.
Pecunia non olet
dobry vecer,
Ked sa este mozem vratit k tej debate ci je lucilla suberat alebo nie tak dnes som priniesol dalsich dvoch rimanov s toho isteho miesta ako je lucilla akurat ze lucilla a ten myslim ze septimus severus boli s nizsie polozeneho miesta kde boli a teda este aj su bažiny a ta tretia zatial neviem co je zac je s vyvyseniny - duny.... ako tu uz niekto pisal nemohla by byt ta nazelenkava patina s toho bahna???
Mince su len oplachnute vodou!!!
Dakujem drnco
Obrázky:
..no právě že barva stříbra na stříbrných mincích a barva stříbra postříbření je také hodně jiná... nevím jak to popsat, ale nezdá se mi pohledově, že jde vždy v případě postříbření o stříbro. Proto mne zajímalo, zda někdo tyto mince (větší množství) zkoumal, zda se opravdu o stříbro jedná.
drnco: hm, na tehle fotce to vypada zase trochu jinak.. nevim co si o te Lucille mam myslet
tocomabyt: ryzost te Lucilly by mela byt prave skoro stejna jako horniho denaru (zatimco Septimius Severus o dost nizsi, mozna pod 50%), takze pokud bys mel pravdu, znamenalo by to ze jde o dobove falsum😉
Ja si ale myslim, ze na zaklade vzhledu nejsi u minci, starych pres 1800 let, ktere lezely v zemi za odlisnych podminek, proste nejsi schopny ryzost poznat a to ani momentalni, natoz puvodni🙂
korunka: no, muzu mluvit jen za sebe, co jsem videl, ve sbirce nebo na aukcich, podotykam v pripade dobre zachovaleho postribreni to vzdycky vypadalo jako stribro. Je tam ale patrny rozdil pri srovnani se stribrnou minci (neni to jednolita vrstva, je to videt zvlast pod mikroskopem). Pokud jde o hure zachovale postribreni, ktere je jen misty nebo ve slabe vrstve, tak je to ruzne, nekdy zari jako stribro ale vetsinou je spis do seda, matnejsi a pod mikroskopem to na stribro moc nevypada, takze cin tam byt muze, ale taky to muze byt jen tim, ze je vrstva slaboucka a neni tam tolik toho stribra a mozna 100 dalsich duvodu, co ja vim🙂 Jak jsem rikal, pokusy s pozitivnim vysledkem (zjisteno stribro) se delaly, ale asi logicky prave na mincich co vypadaly dobre, aby to moc neovlivnovalo vysledky (coz ale u tak starych minci stejne nejde).
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.