zde se tvrdi, ze neco podobneho je paduan: http://www.forumancientcoins.com/gallery/displayimage.php?album=1520&pos=68
Obrázky:

Pokud je to pravy (v teto souvislosti humorne slovo) paduan, tak by i patina mela byt puvodni a vzhledem k tomu ze vetsina techto renesancnich padelku koluje mezi sberateli uz skoro 500 let a vzhledem k jejich jiste umelecke hodnote, to rozhodne nebude bezcenne a cena muze byt i par tisic (samozrejme pokud mince stala 50 000, tak to je asi slaba utecha). Dnes existuji bohuzel i padelky paduanu, ale vetsinou jsou lite a daji se lehce poznat. Jinak povrch ktery pusobi jako lak skutecne muze byt lak.. nebo neco jineho, cim byla mince konzervovana.

Tady je mozna popsany, bohuzel nemam k dispozici obrazek, je to z digitalizovane knihy z roku 1883, nicmene podle tech citovanych zdroju uz by nemel byt problem to dohledat...
- IMP T CAES VESP AVG P M TR P P P COS
VIII. Bust of Titus l., laureate.
...
- Similar obverse.
Rev, IVDAEA CAPTA. S C, Judrea, mourning, seated
r. beneath palm-tree ; behind, male captive standing r.,
around him, arms.
Large-brass. Imitation of a genuine coin. Montigny, 36. Keary, 124.
Cf, Cohen, I., p. 363, No. 187 ; 2d Ed., I., p. 439, No. 114.

Jo, ten první vlevo nahoře to je úplně ono včetně toho povrchu. A tyto medaile jsou tedy "pravé" paduany, nebo kopie kopií. Mince sama o sobě je mimořádně hezká, takže potěší i bez větší prodejní hodnoty. Zase má zajímavý příběh. Já jsem sbírku podědil už před lety, téměř bez dokumentace. Teprve teď v penzi mám čas se s ní zabývat. Je to velmi pěkná a zajímavá činnost, jen si pořád připadám jako úplný trouba, když vidím vaše bleskové a zasvěcené rekce. Třeba se časem taky něco naučím, zatím mě to jde zvolna, ale snažím se :-)
Vůbec nevím, jak se to dělalo v dobách když nebyl internet.

A ještě, když už jsem v tom psaní. U mincí byla jako zajímavost toto (asi) pečetítko s antickým námětem. Hádám, že je to Minerva s někým ? Není to nějaký standrdní výjev z mytologie ? Setkal jste se někdo s podobnou věcí ? Je to úžasně dokonalá práce. Možná není nijak stará, spíš bych hádal na začátek 20 století, ale i tak bych chtěl zjistit nějaké informace, pokud to lze.
Obrázky:

Nevím zda se v druhé větě ptáte,či konstatujete..
3 mince na snímku byly jako paduanské imitace sesterciů určeny a loni jako takové i v aukci Sincony prodány za 220CHF.
Vaše mince se zdá být ze stejných želez jako ta vlevo nahoře...viz třeba drobný nálitek v"U" ve slově IVDEA atd.
Myslím ze ve Vašem případě tedy skutečně o paduan půjde..
V dobách kdy nebyl internet člověk spoléhal pouze na starší a zkušenější kolegy,a na omezený rozsah literatury který byl občas k dostání..tedy tak to fungovalo za"komančů"alespoň u mne..
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.