Zaregistrován
28. 6. 2008
.. Titus se celým jménem jmenoval TITUS FLAVIUS VESPASIANUS
Zaregistrován
28. 6. 2008
..mám tu jednoho Galliena, ke kterému si právě píši popisek. Jen prosím o kontrolu mého určení...
mincovna Řím, Ric 236?
PS: také mne zaujala ta zrzavá patina. Přiznám se, že jsem podobnou ještě neviděla a to jsem si myslela, že už jsem viděla snad její všechny druhy 😉
Obrázky:
Zaregistrován
28. 6. 2008
Titus
Zaregistrován
28. 6. 2008
Někde, nevím kde, to tu kluci vysvětlovali. Je-li tam písmeno T, TIT, TITUS a pak někde v opise VESPASIANUS a pod, pak je to syn Vespasiana, Titus. Zde T vidíš na začátku opisu. Hodně si to lidé pletou. Sama už jsem dva Titi koupila jako Vespasiany.
Je tam TcaesarVespasianus (takže Titus jako caesar)
Když tak mne kluci určitě opraví...
Zaregistrován
28. 6. 2008
..zde je podobný...
http://wildwinds.com/coins/ric/titus/RIC_0986[vesp].2.jpg
Zaregistrován
19. 10. 2011
tak ag1 asi RIC 252
Marcus Aurelius Denarius. 171-172 AD. M ANTONINVS AVG TR P XXVI, laureate head right / IMP VI COS III, Aequitas standing left holding scales & cornucopiae. RSC 257
Zaregistrován
12. 1. 2010
Jen v rychlosti:
Korunka: ad Titus, ano.. jinak někdy to podle opisu nejde a pak se to dá určit jen podle portrétu
Petr: dovoluji si nesouhlasit, vidím v opisu ..LIVS CAES ..
Zaregistrován
21. 2. 2012
Ok, len portrét mali takmer identický a čo som čítal, tak sa ich mince rozlišujú práve podľa opisu. Tu z toho opisu moc vidno nie je, preto ma udivilo, že sa to hneď priradilo Titovi.
Samozrejme, si skúsenejší zberateľ, a neber to prosím v zlom, stále sa snažím rozširovať svoje obzory.
No práve dodatočne pozerám, že to Korunka už uviedla na pravú mieru.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.