.. tak jsem si po delší době koupila dvě mincičky stavem spíše ke studijním účelům a teď tápu s určením té jedné...
Caracalla??? A pokud ano, prosím jaký podle RiC? Už to tu dvě hodiny hledám a asi špatně koukám :-)
Moc děkuji!
AV: (ANTONINUS???)PIVSFELIXAVG
RV: VICTORIAAVG
Za foto se moc omlouvám, už je špatné světlo a je to mázlé...
Obrázky:
U toho jsem také pátrala, tedy podle těchto stránek: http://wildwinds.com/coins/ric/i.html
ale portrétově nevím, nevím. On i Alexandr Severus může mít v opise "Felix". Tak jsem z toho jelen... Proč tam mají někteří to "Felix"? Je to další z jejich jmen?
Myslím, že kolega Ingelri nebude ďaleko od pravdy...tiež som presvedčený, že to bude Elagabalus (RIC 162/varianta opisu)...
Opis averzu vidím asi takto: IMP ANTONINVS PIVS FELIX AVG
Obrázky:
"všetko, čo k životu skutočne potrebujem vedieť, som sa naučil v materskej škôlke" Robert Fulghum
Ten opis je nejspise ANTONIVNS PIVS FELIX AVG. Na to IMP tam uz je malo mista. Normalne bych rekl Caracalla, ale tenhle opis u vychodnich mincoven mel i Elagabal (s tim FELIX vlastne casteji). A ona to vychodni mincovna nejspise je. Ja bych rekl, ze je to nejaka hybridni razba Caracalla ci Elagabala z Antiochie nebo Alexandrie, kdy pouzili mozna revers Septimia Severa, toho jsem s takovou Victorii (takovym stylem) uz videl. Ale ze by pouzili razidla tak dlouho po jeho smrti? Takze spise Caracalla.
No jen hlasite premysleni, treba me nekdo opravi🙂
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.