Zaregistrován
21. 11. 2019
Jen ještě jednu informaci. Dočetl jsem se, že mince s vyobrazením vlčice kojící Romula a Rema byla ražena Konstantinem Velikým jako pamětní. Je to možné, že už v té době se razili pamětní mince?
Zaregistrován
6. 11. 2013
Áno, máte tam dve pamätné mince : pre Constantinopol (ako písal Tovy), a pre Rím (Capitolská vlčica). Tieto mince sú vnímané ako pamätné (komemoratívne)- razené boli od r. 330(v tomto roku bol Constantinopolis prehlásený za hlavné mesto ríše) až do roku cca 348 - boli teda razené hlavne za vlády Constantina I.Veľkého(VRBS ROMA), ale v razbe pokračovali (po jeho smrti v roku 337) aj jeho synovia...
Na vašej minci VRBS ROMA je pod vlčicou dochovaná značka mincovne "SMTS epsilon", čo značí mincovňu Thessalonica v rokoch 330-333 AD ...(RIC VII Thessalonica 187).
"všetko, čo k životu skutočne potrebujem vedieť, som sa naučil v materskej škôlke" Robert Fulghum
Zaregistrován
6. 11. 2013
...a ešte jeden Constantinopolis som tam našiel: tretí obrázok od spodu - minca vpravo...Takže celkovo tri pamätné mince (inak nejde o žiadnu vzácnosť - patria medzi najbežnejšie mince tohto obdobia)
"všetko, čo k životu skutočne potrebujem vedieť, som sa naučil v materskej škôlke" Robert Fulghum
Zaregistrován
21. 11. 2019
Ok, zbytek už si dohledám. Díky všem za pomoc
Zaregistrován
19. 11. 2013
Zdravím všechny. Pomohl by mi prosím někdo identifikovat tuto minci? Sice už se jedná o mrtvolku, ale i tak by mě zajímalo, co to bylo. Děkuji každému, kdo pomůže
Obrázky:
Zaregistrován
26. 8. 2012
Pretoriane zadej si do googlu ...Siscia mint phoenix ...mělo by to stačit-minci si pak určíš jistě sám.
Zaregistrován
6. 11. 2013
Ide o AE3 s reverzom FEL TEMP REPARATIO (Fénix na kamennej hore). Túto mincu razili Constans(337-350) a Constantius II.(337-361) v rokoch 348-351 v mincovniach Trier, Arles, Lyons, Siscia, Aquileia a Cyzicus....// v Sirmiu ju krátko razil aj Constantius Gallus, ale jeho hlavu nikdy nezdobil diadém - nikdy sa nestal augustom - tak to nie je tento prípad//. Štatisticky mi to vychádza tak, že najčastejšie bola minca razená Constansom v mincovni Siscia...🙂
Zaregistrován
9. 1. 2018
Díky za vyčerpávající informace 👍
Zaregistrován
16. 11. 2009
PROSÍM O POMOC S URČENÍM MINCE. Vypadá to na padělek, možná dobový, legionářskou minci pro obchod s Germány ...
Já bych tipl na Commoduse, ale nesedí mi ty písmena na minci co jdou přečíst.
Díky.
Zaregistrován
16. 11. 2009
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.