Zaregistrován
6. 4. 2020
Dobrý den prosím,prosím o podrobnější určení tohoto keltského obolu.Předem děkuji.
Obrázky:
Zaregistrován
16. 11. 2009
Forpus - kde ty mince prodáváte, měl bych zájem o tu s tím jezdcem a koněm...agentpv@seznam.cz
Zaregistrován
16. 11. 2009
Prosím o určení panovníka a legendy mince. Původní určení mince je Commodus (+ Afrika) - ale nemohu takovou podobnou minci nikde vyhledat. Díky
Obrázky:
Zaregistrován
26. 8. 2012
Kulový Commodus.
Antoninian Aurelianus ...IOVI CON SER 271/2
Zaregistrován
28. 6. 2008
Ahoj kluci,
po dlouhé době jsem si koupila něco do sbírky...
No, je to šrot, no, ale já jsem tomu prasátku nemohla odolat.... jestli je to vůbec prasátko.
Stylem mi to připomnělo řecko, nebo kelti. Materiál je měď, střížek vypadá, že byl litý (je to vidět nahoře). Snad to není falzum.
Netušíte někdo, oč jde?
Druhá mince přišla s tím (byly v konvolutu). Je to nejspíš nějaký běžný Valens, vypadá to na Siscii, ale nedohledala jsem zbytek. Vedle je snad písmeno D???
Prosím o pomoc s určením, dopíšu si to k tomu. 😉
Obrázky:
Zaregistrován
26. 8. 2012
Zaregistrován
28. 6. 2008
Tak to je skvělé, že se ta první podařila určit, moc děkuji!!!
Intuitivně mi něco říkalo, že to bude z této oblasti, ale nemohla jsem to najít, o to větší mám teď radost.
Škoda stavu, přesto prasátko je prasátko 😃 😃
Zaregistrován
23. 11. 2010
Ta druhá bude asi Valens, Siscia, RIC IX Siscia 14b, vidím tam DN VALEN-S P F AVG / GLORIA RO-MANORVM // .ΓSISC
Zaregistrován
6. 11. 2013
Ingelri: tak jest...ale •ΓSISC nemá v pravom poli D...to ale má hviezdaΓSISC - takže daný typ je "xi" (RIC IX Siscia 14b, type xi)
Obrázky:
"všetko, čo k životu skutočne potrebujem vedieť, som sa naučil v materskej škôlke" Robert Fulghum
Zaregistrován
28. 6. 2008
Ahoj kluci, moc děkuji!
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.