Zaregistrován
5. 12. 2021
Dobrý den, mohl by mi někdo sdělit co je to za bankovku a jakou má asi hodnotu díky Milan
Obrázky:
Zaregistrován
14. 9. 2019
Nevydaná státovka 1 koruna 1938. Na státovce je ruční přetisk (razítko) Protektorátu ČaM. Tyto státovky byly v oběhu pouze do 31.5. 1940. Špatná zachovalost cena tak 50 korun.
Zaregistrován
25. 7. 2006
Co znamena "vynásobit 50%", vysvetlete prosim matematikovi.
Pripocitat 50%, tj. vynasobit 1,5?
numismat@seznam.cz
Zaregistrován
1. 3. 2022
Dobrý den, prosím o názor.
Došla mi dnes bankovka 25 rublů z roku 1909. Je ale velmi zvláštní. Papír úplně jiný než s jakým jsem se kdy u bankovek setkal, jemný a tenký. Stav bankovky je asi XF a vyšla mě i s poštovným na 7,5 GBP. Mám pocit, že je to padělek, protože nevypadá oběhově, je jen trochu umazaná, ohnuté rohy, nepřeložená, a papír opravdu jiný než u ostatních bankovek z té doby a dokonce jiný než u všech ostatních bankovek. Poradí někdo? děkuji.
Zaregistrován
6. 2. 2009
Foto prípadne scan?
http://notafilia-smith.blogspot.com/
Môj blog o bankovkách platných na našom území, a o ich zbieraní.
http://wartberg-szenc.blogspot.com/
Prechádzka mestom, pomocou dobových pohľadníc.
Zaregistrován
1. 3. 2022
Z fotky sice není poznat kvalita papíru, ale přikládám i foto, díky.
Obrázky:
Zaregistrován
7. 4. 2013
Vypadá úplně stejně jako ta moje, nic falešného na ní nevidím. Tyhle se dají koupit i v úplně neoběhovém stavu "jako z tiskárny" za nepříliš peněz, zvláště ty s "pozdními" podpisy (Šipov). Tenký papír není u velkoformátových bankovek nic neobvyklého, podívejte se třeba na Francii až v podstatě do konce franku. Někdy je problém je vůbec uložit do albového listu beze strachu z poškození.
Zaregistrován
1. 3. 2022
Frantig napsal/a:
Vypadá úplně stejně jako ta moje, nic falešného na ní nevidím. Tyhle se dají koupit i v úplně neoběhovém stavu "jako z tiskárny" za nepříliš peněz, zvláště ty s "pozdními" podpisy (Šipov). Tenký papír není u velkoformátových bankovek nic neobvyklého, podívejte se třeba na Francii až v podstatě do konce franku. Někdy je problém je vůbec uložit do albového listu beze strachu z poškození.
Dobře, děkuji, beru jí tedy jako pravou. Přišlo mi divné, že by někdo padělal bankovku této hodnoty, ale ten papír mě překvapil, díky.
Zaregistrován
9. 3. 2022
Dobrý den,
mohl bych se zeptat na 100 Kč bankovku. Má oproti ostatním mým vlevo dole další ochranný znak. Je to normální?
Děkuji moc (jsem lajk)
Obrázky:
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.