Zaregistrován
12. 1. 2010
Nektere jsou dost strasne, jako kdyby je vyrabelo dite🙂 Nicmene pokud nekdo umi vyrobit kvalitnejsi padelek a verohodnou umelou patinu a na ni nalisovat jakoby nalezovy bordel (pripadne to udelat jinym zpusobem), tak to ve vysledku muze byt dost nebezpecny padelek.
Zaregistrován
28. 6. 2008
..spíše mne překvapilo, že se snad padělají všichni císaři a císařovny, i když je fakt, že spíše jejich vzácnější mince, ale viděla jsem i běžné. V tom druhém odkazu je snad sto stran falz. Dole stačí do vyhledávače zadat panovníka a vždy to od něho nějaká falza najde. Určitě to od teď budu dost používat, jako dobrou pomůcku, i když je jasné, že zde nejsou určitě zdaleka všechna falza. 😉
Zaregistrován
26. 8. 2012
To martinvangelis:
Dobrá publikace pro Vás by byla:
Encyklopedie Římských císařů,a císařoven z pohledu jejich mincí.
Obsahuje seznam všech,i s krátkým životopisem,ukázkou ražby.
Překlady,popisy,mincovny,seznam ražených nominálů,atd,atd.
Velmi hezky uděláno,používal jsem ji léta.
Nabídl jsem ji před pár týdny na Aukru:
http://aukro.cz/literatura-bonus-i2772766130.html
Aukce byla zmařena podvodníky ze msty...znechucen jsem vše prodal druhému v pořadí za poloviční cenu.
Zaregistrován
26. 8. 2012
Není to sice tak dopodrobna,jak byste si asi představoval,ale pro základní orientaci postačující.....
Zaregistrován
4. 9. 2012
Hmm, díky za odpovědi po měsíci a půl :-) cituji sám sebe: (vím jen těch pár pojmů uvedených v knížce o císařích od Petráně). - tedy ano tuhle knížku mám a je super. Spíš sháním staršího, beznadějně vyprodaného, Karla Kurze - řecké a římské mince z r. 2006.
Díky Korunce i Petrovi VI. za dobré odkazy,
Korunka - falza - ano, tuhle stránku také vždy prohlížím, jen mě udivuje, že jsou neznačené repliky - čili distribuované jako falza i podobných mincí, jako je např. tato: http://www.forumancientcoins.com/fakes/displayimage.php?album=2&pos=1306 - vím, zrovna tahle je asi divná, písmo, divný pocit z ní, ale jinak snad zcela běžný typ...proč se kopíruje tohle?
Tenzor: no těším se za pár let na zpracování té fajnové databáze s pěkně popsanými a do srozumitelného hantecu přeloženými opisy ;-)
Zaregistrován
21. 11. 2011
Kurze shanim uz dlouho taky (pravidelne tu davam poptavku) a je to celkem beznadejne. Mozna vytahnu ze sbirky nejakou zajimavou minci za ni na vymenu a treba se nekdo chytne🙂
Zaregistrován
19. 6. 2012
Zaregistrován
26. 8. 2012
Zaregistrován
12. 1. 2010
100% ano. Od pohledu vypada divne, neprirozene, pochybuju ze by se nektere veci objevily na prave minci.
Zaregistrován
21. 2. 2012
Páni, potreboval by som poradiť.
Vedel by mi niekto bližšie ozrejmiť písmeno S pod čiarou na reverze antoniniánu cisára Aureliána? Ide o mincu RIC61
Neviem či sa mýlim, ale mohlo by to byť mincovňa Rím a to S znamená označenie dielne, secunda??
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.