Zaregistrován
24. 3. 2010
Toto vyzerá byť iný typ. Zdá sa mi, že opis začína M.LADI...takže zrejme sa jedná o razbu Alžbety v mene Ladislava Pohrobka.
Zaregistrován
20. 12. 2012
Díky za upřesnění.
Zaregistrován
10. 6. 2006
Áno, tá prvá razba je Albertova posmrtná a druhá je Alžbetina, mincovanie pre Ladislava Pohrobka.
Zaregistrován
24. 3. 2010
Oživím zapadnuté vlákno klasickým denárom z obdobia druhého medzivládia. Klasický je práve svojím opisom, kde nie je uvedené meno panovníka, ale len že sa jedná o "Mincu kráľovstva uhorského, dalmátskeho, chorvátskeho atď."
Mám odsledované, že tieto denáre sa vyskytujú pomerne vzácnejšie ako oboly, čo je tiež zaujímavé, lebo väčšinou je tomu práve naopak. Vzhľadom na to, že boli razené z bilonu, tak sa v takomto stave často neobjavujú a s kompletným opisom takmer vôbec.
Tento kúsok má oproti katalógom nepublikovaný variant opisu na reverze a 2 preklepy - "CROCIE" a "ECT"
Na jedenástej hodine na averze je navyše pokovený fliačik pre Olivera 😉
Viem, foto opäť nič moc, zasa som nestihol dobré svetlo...
Obrázky:
Zaregistrován
7. 10. 2006
Tak ona by ta mince šla zesvětlit třeba ve Photoshopu, aby byla čitelnější ne?😃
Zaregistrován
15. 7. 2007
krasna mince i bez flicku, natoz pak s nim, gratuluji. a ten flicek je opravdu zajimavy a jasne doklada, ze tyto mince medene neobihaly, ale ze byly pokovene. hezke. pro kacura zesvetluji:
Obrázky:
Zaregistrován
25. 4. 2007
Sigur, pekná minca, gratulujem
Zaregistrován
17. 9. 2009
Rad by som nadviazal na mince ktore sme v tomto vlakne rozoberali naposledy konkretne na "mincu kráľovstva uhorského, dalmátskeho, chorvátskeho" ktoru tu pred par mesiacmi prezentoval Sigur. Tieto mince sa su s kompletnymi opismi takmer nezohnatelne preto ma tesi aj tato mala kolekcia. Jedna z tychto minci nesie krasne znaky pokovenie co je podla mna jasnym dokazom ze neobiehala medena. Kazdopadne podarilo sa mi pomerne pracne zhromazdit 3 exemplare a kazda je uplne ina ved porovnajte.
PS: stvrtu fotku pridavam lebo sa mi na nej najlepsie podarilo zachytit zbytky pokovenie mince, je to exemplar z prveho obrazku.
Obrázky:
vo svete numizmatiky sa rad naucim nieco nove od skusenejsich.
Zaregistrován
17. 9. 2009
Zaroven by som rad poprosil co si myslite o druhej minci na obrazku podla katalogu je to POHL 173-5, Pohl k mincovej znacke nepriraduje ziadne mesto, rad by som si myslel ze I - h bude nieco s Bratislavou, nezachytili ste niekto tuto nepriradenu znacku niekde v literature
vo svete numizmatiky sa rad naucim nieco nove od skusenejsich.
Zaregistrován
24. 3. 2010
Mám niekoľko typov denárov z tohto obdobia so značkou I-h. Predpokladám, že sa skutočne jedná o Bratislavu.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.