Moderátoři: numismat, smith

Matess

Uživatel

Zaregistrován
26. 8. 2011

#41 - 30. 8. 2021, 20:48

E300:Tak už druhý den čumim do katalogu, na Aukro a e-shopy a zjistuji, že největší peklo bude stav mince vs cena mince. To taky mohu koupit 1/1 za cenu 0/0, když mám znalost asi 3denni 😭
Hmm,tady v Čechách je to dost populární a celkem běžné,zvlášt na jistém serveru... ,prodávát stav 2 a vydávat za za 0,tak to určitě nebude jednoduché vybrat něco slusného.Určitě doručuji před koupí osobní prohlídku a nebo zkusit jinou aukcní společnost,kde se alepon trochu dá uplatnit nějaká záruka,která funguje i v realu a ne jenom v reklamě.

numismat

Moderátor

Zaregistrován
25. 7. 2006

#42 - 30. 8. 2021, 21:02
Tak už druhý den čumim do katalogu, na Aukro a e-shopy a zjistuji, že největší peklo bude stav mince vs cena mince. To taky mohu koupit 1/1 za cenu 0/0, když mám znalost asi 3denni 😭

Najdete si nejakeho zkuseneho numismatika, ktery by byl ochoten trochu Vas zaskolit a pripadne poradit se stavem konkretnich minci.

numismat@seznam.cz

Guldiner

Moderátor

Zaregistrován
28. 10. 2015

#43 - 30. 8. 2021, 21:12

Hmm.... tak E třístovko koukám, že to nebude jen o znalostech kvalitě materiálu,ale také o jeho správné manipulaci a uskladnění..
Souhlas s numismatem...

Konzultace a poradenství v oboru numismatiky
https://www.linkedin.com/in/milan-heczko-01291424b
https://pin.it/4kDaagI
milan.heczko@yahoo.com

E300

Uživatel

Zaregistrován
14. 11. 2018

#44 - 30. 8. 2021, 21:19
Hmm.... tak E třístovko koukám, že to nebude jen o znalostech kvalitě materiálu,ale také o jeho správné manipulaci a uskladnění.. Souhlas s numismatem...

Pojďme si otevřeně a upřímně říct, že jsem začínající amatér. Ale tak nějak mě ta numismatika láká, takže čerpám a sháním informace a jsem rád za tento web, protože nikoho známého numismatika nemám. Jen k té manipulaci, odpřísáhnu zde, že jsem se mincí nikdy fyzicky nedotkl, žádnou jsem nikdy nevyndal z obalů - mimo dnešní fotografie.

numismat

Moderátor

Zaregistrován
25. 7. 2006

#45 - 30. 8. 2021, 21:29
Pojďme si otevřeně a upřímně říct, že jsem začínající amatér. Ale tak nějak mě ta numismatika láká, takže čerpám a sháním informace a jsem rád za tento web, protože nikoho známého numismatika nemám. Jen k té manipulaci, odpřísáhnu zde, že jsem se mincí nikdy fyzicky nedotkl, žádnou jsem nikdy nevyndal z obalů - mimo dnešní fotografie.

Mnohdy staci i fotka nebo jmeno prodejce, aby bylo jasne, co nekupovat.
Nabizim pomoc (v omezenem rozsahu), kontakt mam v profilu.

numismat@seznam.cz

Guldiner

Moderátor

Zaregistrován
28. 10. 2015

#46 - 30. 8. 2021, 21:54

Pokud nikoho nemáš a numismatika tě opravdu láká, navštiv jednu s poboček čns, kluci od fochu se s tebou určitě rádi podělí se svými bohatými zkušenostmi. Také není problém se stát přímo členem, na stránkách čns najdeš potřebné info.
Je mnoho možností od těchto stránek po různé publikace a osobních návštěv různých nume aukci .
Dále ke konkrétní minci, kde si zbytečně zakládal nové vlákno.
Problém těch fleku může cokoliv, zřejmě se jedná o špínu v obalu,nebo na samotné minci, která časem nějak reagovala.. U proof střibra to není problém, stačí opláchnout minci pod tekoucí vodou prsty jemně očistit, pak osušit fénem a uložit nejlépe do kvalitních novych nepoužívanych kapslí, vložit do suchého tmavého místa konstantní pokojové teploty,některým se osvědčilo i aktivní uhlí v místě uložení mincí.. Bohužel určite patině u stříbra nelze zabránit u historických mincí je pěkná rovnoměrna patina ceněná, však u novodobých proof kousku investičního charakteru je spíše na škodu...

Konzultace a poradenství v oboru numismatiky
https://www.linkedin.com/in/milan-heczko-01291424b
https://pin.it/4kDaagI
milan.heczko@yahoo.com

opal

Uživatel

Zaregistrován
4. 7. 2016

#47 - 11. 9. 2021, 16:23

Reklama na Seznamu:
Švýcarské zlaté cihličky v akci.😲

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.