Moderátoři: smith
Zaregistrován
15. 7. 2007
Zaregistrován
7. 6. 2007
to oliver: muzu zaslat i jednotlive a take netrvam na uvedeni zdroje.
Pecunia non olet
http://moneta-augusta.net/
Zaregistrován
15. 7. 2007
moc dekuju i tobe. pokud by te to neobtezovalo, budu rad, email by mel byt v profilu.
Zaregistrován
12. 10. 2007
Milý numismat,je mi to trapné,ale mince vážně váží zmíněných 12g, čímž se veřejně omlouvám o mém pochybování.Přesto si stojím za tím,že zmiňovaná mince není totožná s mincí vyfocenou na fotce z aukra,ale to je vedlejší.
Ikdyž jsem si ji převážila,jsem asi hrozná,ale stále mi připadá divná, ono totiž víc nestraných lidí,mi potvrdilo,že vypadá jako odlitek z lacinějšího kovu.
Zřejmě to jsou doměnky nenumismatiků a já si budu muset do budoucna pořídit váhu na mince.😃 Takže děkuji.
Zaregistrován
25. 7. 2006
Michaela: vaha na mince je dobra vec, nedavno jsem si koupil jednu na Aukru asi za 400 Kc.
Ta tvoje mince je mozna jen cistena (nema patinu jako ten Gottwald vedle) nebo trosku ohlazena nebo osoupana, pak muze na prvni pohled vypadat jinak. Je mozne, ze prodejce jich mel vice a poslal jinou, u starsich minci by mela fotka odpovidat prodavane minci. Ale u novych minci (napr. eura) vyfotim jedno a fotku pouzivam dal, mince jsou uplne stejne.
numismat@seznam.cz
Zaregistrován
28. 9. 2007
Teďkon jsou na aukru také celkem dobré váhy za ne tak vysokou cenu (na odklepnuto.cz nic moc nemají)
na té fotce nejsem já
Zaregistrován
15. 7. 2007
ja jsem ted porizoval na chemicke sarady obycejne predvazky KERN CM 150 1N
viz napr. zde
a docela me prijemne prekvapily. na druhe strane pro vazeni minci by to spis melo vazit na setiny gramu (napr. typ KERN CM 60 2N). ceny na tomhle webu tusim nejsou nejlepsi, neproveroval sem, ja nakupoval pres naseho dodavatele. i tak ty ceny nejsou zle.
Zaregistrován
25. 7. 2006
Mam vahy do 350 g s presnosti 0.05 g, coz mi staci, abych poznal padelek, tam jsou vetsinou rozdily v gramech. Stala me asi 400 Kc a jsem s ni spokojeny.
numismat@seznam.cz
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.