Zaregistrován
6. 11. 2008
cca 1,5 roku nazpět jsem si zjištoval podmínky příjmu materiálu a pokud se nejednalo o drahé nebo moc zajímacé položky, provize byla 10 nebo 15% od prodávajícího(1x i 20%), takže co jsem uvedl platí.
Co se týče DPH, zatím to asi u mincí není(opravdu jen zatím!), ale při určitém obratu je to čeká, jako to už u nás účtují aukcní firmy na poštovní známky(tedy také sběratelství), kde je to 20% z aukční provize!!!(tedy z 15% jde o cca 3% z ceny materiálu), tak to kupující již platí...!
Jinak se podívej na poplatky v zahraničí a věz, že soukromé firmy se na tyto % budou pozvolna dotahovat(jako vždy to jedna větší udělá a ostatní se přidají, jako byla změna z původních 10% od kupujících na současných zatím 15%.
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)
Zaregistrován
6. 7. 2009
tenzor - ty velke srazky dodavatelum materialu jsou hlavne u zahranicnich aukcnich domu, mam dolozeno ze napr. rakouske statni Dorotheum jim srazi az 17%. Na druhou stranu je u techto zavedenych aukcnich domu predpoklad dosazeni vyssi priklepnute ceny
Zaregistrován
12. 1. 2010
Dracek napsal/a:
cca 1,5 roku nazpět jsem si zjištoval podmínky příjmu materiálu a pokud se nejednalo o drahé nebo moc zajímacé položky, provize byla 10 nebo 15% od prodávajícího(1x i 20%), takže co jsem uvedl platí.
...
Jinak se podívej na poplatky v zahraničí a věz, že soukromé firmy se na tyto % budou pozvolna dotahovat(jako vždy to jedna větší udělá a ostatní se přidají, jako byla změna z původních 10% od kupujících na současných zatím 15%.
A já si to zjišťoval před pár dny a bylo mi řečeno 5%. Takže trend je nejspíš opačný, ale ty mi budeš zase tvrdit něco jiného. Asi bude lepší tuhle debatu ukončit🙂
Zaregistrován
6. 5. 2010
Tenzor: 5 % je standart, některé pobočky mají dle ceny i 2,5 %, popřípadě 0.
Takže je jen na tobě, do které pobočky to do aukce dáš. 😉
Zaregistrován
23. 12. 2009
Je to na nem, ale asi to neda do nejake ,,male,, pobocky, kde je mensi pravdepodobnost, ze se mince proda za vyssi cenu nez v aukcich vetsich pobocek.
Přebytky antických mincí http://imince.net/?cat=2
Katalog účelových známek http://imince.net/katalog-ucelovych-znamek/
Zaregistrován
6. 5. 2010
Co jsem tak vypozoroval, tak je to spíše u těch větších poboček.
Malé pobočky jsou rády za každé procento, aby se jim vůbec ta aukce zaplatila.
Zaregistrován
18. 6. 2011
Možná trošku off-topic, ale proč hned zakládat nové vlákno, že? Nevíte jestli funguje nějaká pobočka ČNS v Ostravě? Vím jen o té Havířovské, což není sice až tak daleko, ale za rohem taky ne...
Zaregistrován
30. 3. 2008
Podle stránek ČNS máš pobočku buď v Karviné nebo pak přímo v Ostravě 😉
Zaregistrován
18. 6. 2011
To sice ano, ale nenarazil jsem na žádné podrobnější informace zdali ještě vůbec fungují či se pravidelně schází...
Zaregistrován
30. 3. 2008
tak si napiš na ústředí a uvidíš 😉
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.