Moderátoři: Tomako, smith

mike-p74

Uživatel

Zaregistrován
12. 2. 2011

#71 - 3. 3. 2011, 22:09

dekuji vam vsem za vase prispevky , jen piste dale , aspon budu o neco chytrejsi ,
Mam k vam maly dotaz ____ je tu XX registrovanych uzivatelu
""""" UZ JSTE SE NEKDY SETKALY ???? MYSLIM SBERATELE Z TOHOTO FORA """"

mike-p74

Uživatel

Zaregistrován
12. 2. 2011

#72 - 3. 3. 2011, 22:12

MYSLEL JSEM JESTLI VY BYSTE NECHTELY ZALOZIT NEJAKEJ KLUB NUMIZMATIKU ???????

mike-p74

Uživatel

Zaregistrován
12. 2. 2011

#73 - 3. 3. 2011, 22:13
S nejvetsi pravdepodobnosti ano.

???

acme2000

Moderátor

Zaregistrován
1. 7. 2008

#74 - 3. 3. 2011, 22:14

já jsem s mnohými v (celo)denním styku🙂 - leč jen v emailovém. osobně jen s jhkr a Dráčkem.

Kucera

Moderátor

Zaregistrován
6. 7. 2009

#75 - 3. 3. 2011, 22:14
dekuji vam vsem za vase prispevky , jen piste dale , aspon budu o neco chytrejsi , Mam k vam maly dotaz ____ je tu XX registrovanych uzivatelu """"" UZ JSTE SE NEKDY SETKALY ???? MYSLIM SBERATELE Z TOHOTO FORA """"

ano

mike-p74

Uživatel

Zaregistrován
12. 2. 2011

#76 - 3. 3. 2011, 22:15

MYSLIM SI ZE BY TO BYLO VELICE ZAJIMAVE VAS POSLOUCHAT !!!!

mike-p74

Uživatel

Zaregistrován
12. 2. 2011

#77 - 3. 3. 2011, 22:16
ano

URcite to byla velice zajimava debata !!!!!

Dracek

Uživatel

Zaregistrován
6. 11. 2008

#78 - 3. 3. 2011, 22:28

tenzor napsal/a:

...
Rekneme, ze jsem z ruznych zprav a naznaku postupne prisel o naivni predstavu, ze CNS je spolek zkusenych, vedecky pracujicich numismatiku, kteri delaji vse pro jeji podporu, bojuji proti padelkum a radi se podeli o sve znalosti s novymi cleny. Ano, priznam se, ze jsem take veril na pohadky o levnych mincich nabizenych clenum. Na nekterych mensich pobockach to mozna plati, ale na aukci CNS Praha jsou ceny vzhledem k stavum vetsinou mnohem vyssi nez napr. na aukci Aurea. (Samozrejme, prodavajici clenove mohou mit radost, zvlast kdyz jim uctuji mensi poplatky, jinde by tolik nevydelali.)
Jinak spoustu veci hezky shrnul Kucera v prispevku z 20:30.

Naivní je možná trochu Tvoje představa o ČNS a jejich možnostech vůbec.
Kdo a kdy by měl jako vykonávat činnosti o kterých píšeš?
Nikdo nepracuje u ČNS na plný úvazek a dá se ve většině případů rozděli 99% členů na 2 kategorie: pracující s minimem času a důchodci. Pracující se v běžném pracovním týdnu k hobby běžně nedostane nebo maximálně na chvilku pozdě večer, důchodce má často padesát výmluv proč nemůže nebo již opravdu není schopen se moc zapojovat(nehledě na to, že mnoho z nich nechápe, že spousta věcí dnes již funguje trochu jinak než před lety). Kdo má tedy provádět zmiňovanou činnost a kdy? Další problém je nezájem a neochota většiny členů se do čehokoliv zapojit a věnovat námahu, svůj čas a nejedkou i vlastní peníze do jakékoli činnost ve prospěch jiných - maximálně se ukáží na schůzce či aukci a tím jejich činnost končí a značné většině to i stačí.
Dá se říci, aktivně funguje několik větších poboček(až na výjimky) a z členú společnosti opět jen několik maximálně desítek lidí - trochu málo na cca 2500 členů, ne?!?
Ostatně kritika není zcela na místě. Vydávají se se sborníky, občas nejaká publikace, spolupracuje se s muzei(kontakty jsou), dělají se výstavy a konference. To, že to není vše každy měsíc, je otázkou aktivity lidí(minimum členů), času, a v neposlední řadě i peněz, nehledě na to že aktivní lidi se znalostmi nezaplatíš(a z čeho? Z těch pár nízkých příspěvků?!?). Ono za každou vykonanou drobností jsou často desítky a stovky hodin příprav, plánování, ….což nikdo nevidí a ani nezaplatí. Pokud by nebyla ochota těchto pár lidí se relativně pravidelně obětovat, tak společnost neexistuje a tech pár aktivních by si mohl vytvořit třeba stolní společnost o pár lidech.
P.S. Třeba letos by na podzim měla být snad zase další num. výstava ve spolupráci s NM, ale zatím je to ve fázi organizace přípra, počítání…atd., zatím není ještě dořešena spousta věcí. 🙂
P.S.2 Komentovat Tvůj soukromý názor úzce zaměřeného antikáře na aukce a nabídku společnosti mne přijde ztrátou času a nemám na to další zbytečný čas… 😐

http://digi.ceskearchivy.cz/

Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)

trava

Uživatel

Zaregistrován
24. 2. 2009

#79 - 3. 3. 2011, 22:49

Mohu potvrdit, žeaktivity jsou různé. Např. v ČNS Havířov dlouholetý sběratel p. Kuchař vytvořil velmi zajímavou publikaci , několik zajímavých publikací , které vydala ČNS Hradec- Králové je stále vyhledávano a i po několika letech se o tyto publikace v různých věcech můžeme opřít. Rozpoznání fals, uvedeí roku tisku bankovek, a td. samozřejmě, že každý si musí najt ten svůj obor. Někdo sbírá mince, někdo bankovky, někdo vyznamenání nebo třeba psí známky či meaile. Když vezmu např "bankovkářeů, tak jejich rozsah je rovněž velmi velký. neberu jen rozdělní na neperforované a perforované bankovky, někdo vyhledáváchybtisky, někdo falza, někdo dělá svět, někdo jen ČR . Znám dokonce i sběrately, kteří sbírají např. nominál, což znamená, že se snaží nasbírat např hodnotu 1 z co nejvíce státu světa. Mnoho věcí jsem se dozvěděl na pobočce, kde jsem si různé věci mihl i osahat. okonce některé své zkušenosti šířím i dále mezi kolegy, např. rozpoznání originálních 1 písmenkových 20 Kč 1926. Něco jsem se dozvědel zde, na foru, takto falešnou bankovku vlastním a rád poukazuji na tyto falza , aby se většinou začátecníci, vyvarovali investic do nepravých bankovek. Díky Acmeho byl tento problm z trhu téměř odstraněn. Kdo by nad takovou věcí před několika léty vůbec uvažoval. Nikdo. A dnes se bankovky vytratily a to je dobře. Stejné je to i s mincema, když si ji neošáháte a nevidíte rozdíly na vlastní oči, tak popisovat můžete , co chcete,ale výsledek je prach bídný. Např. 5 Kčs 1952. A to nemluvím o falsech starších či zlatých mincí. Myslím, že i tyto poznatky jsou díky ČNS k nezaplacení.

Dracek

Uživatel

Zaregistrován
6. 11. 2008

#80 - 3. 3. 2011, 22:50

tenzor napsal/a:

...
Konkretne:
CNS 2%/10% = +12.2%
CNS 5%/10% = +15.8%
soukr. 5%/15% = +21.1%
...

docela by mne zajímalo, odkud jsi získal tato čísla a kde jsi si je ověřil...
jinak snad se nepletu(pokud ano, opravte mne) tak např.
prodám minci u ČNS Praha za 5000Kč
provize je 2,5%(u dražších věcí i 0%) / 10% = 12,5%
soukr. 10-20% (dle druhu materiálu a aukce) / 18%(15%+DPH) = cca 33% průměrně(počítám 15+18%)
to je docela citelný rozdíl v provizích 🙂

http://digi.ceskearchivy.cz/

Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.