Zaregistrován
22. 7. 2011
To Dejvy.
Já jsem reagoval jmenovitě na Yrja, který to napsal jednoznačně. Podle mého názoru tímto postupem jeden získá známku a druhému zbude pohlednice, ale dopustí se znehodnocení obou.
Kolik jsem viděl v životě výstřižků, které například stará paní přinesla na burzu s tím, že je vystříhala z dopisů, protože ty byly moc velké a jí by se všechny nevešly do tašky a proto vystříhala jenom známky. Kolik by ty dopisy musely mít cenu a o kolik ta paní přišla peněz, to už je pouze otázka spekulace, ale mě nad všemi pokusy osvobození známek z dopisů, nebo pohledů, naskakuje husí kůže.
Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz
Zaregistrován
28. 1. 2010
Zaregistrován
2. 3. 2011
Samozřejmě, pohlednice jsem stříhal pouze v úplných začátcích (moje první známky byly z pohlednic), ale sehnal jsem skart ČR, z kterého si odlepuje zvláště sestra (já to sbírám na výstřižcích), a samozřejmě tam jsou i výztřižky z pohlednic.
Zaregistrován
23. 3. 2009
Kuchyňské papírové utěrky se osvědčily. Jsou lepší než bavlněná utěrka. Díky za tip!
Zaregistrován
23. 3. 2009
Opravdu nikdo nevíte, čím lze rozpustit lep na starých rakouských známkách? Muselo se o tom psát už v dobových časopisech, nebo se ten lep stal nerozpustný až časem?
Zaregistrován
23. 3. 2009
A nějaký fígl na sušení známek s reliéfovým (ražebním) tiskem nemáte?
Zaregistrován
12. 6. 2012
Bude nutno se smířit s tím, že některé známky zkrátka odlepit nelze. A to ty zbytky obálek a jiných podkladů jsou někdy skutečně hnusné.
Zaregistrován
23. 3. 2009
Mám nápad na lisování známek s reliéfovým tiskem. Na papír položit úplně nebo už skoro suchou známku vystouplým reliéfem nahoru, přes ni dát papír a přes něj další papír s vystřiženou dírou kolem reliéfu. Prakticky:
- Na papír překreslit ovál kolem reliéfu.
- Ovál z papíru vystřihnout.
- Papír s vystřihnutou dírou přeložit.
- Známku položit obrázkem nahoru na ten papír tak, aby se díra přiklápěla kolem reliéfu.
- Mezi přeložený papír s dírou vložit přes známku jiný papír a na něj přiklopit tu díru. Pozor, aby se při tom známka neposunula.
- Zatížit a počkat, až se známka vylisuje.
Kdybych měl nějaké laciné čisté známky s reliéfovým tiskem, tak bych mohl dělat pokusy, ale to nemám.
Zaregistrován
23. 3. 2009
A nejlepší by bylo ty známky vůbec nelisovat. Tuhle jsem máchal hodinu ve vodě a pak ji jen osušil a nechal ležet na papírové utěrce a kupodivu se vůbec nezkroutila.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.