Moderátoři: Jaromir, dejvy, pavlinka, smith, ikanek

EIM

Uživatel

Zaregistrován
14. 3. 2015

#1 - 16. 1. 2016, 13:51

Hezký víkend všem. Mám k vám prosbu o radu.
Sbírám Německo od začátku (Baden) do současnosti.
Protože je to poměrně hodně materiálu a nyní mám sbírku dosti nepřehlednou , chtěl jsem vědět, jak tuto sbírku seřadit. Postupně tak, jak má seřazeno Michl? Do jednoho alba třeba Altdeutschlad, do dalšího Deutsches Reich, a jak potom? Co dát dohromady? Danzig, kolonie, obsazené zóny, Generalgouvernement atd... Vše dát dohromady? (rozhodl jsem se i pro BuM, které jsem měl zvlášť - jednou je v Michlu pod Německem, tak bude i v mé sbírce). Od 1949 už je to jasné, DDR, Bundespost, Berlín. Ale dělá mi starosti to, co je v Michlu po Deutsches Reich.
Asi nejlepší odpovědí bude sbírej tak, jak ti to vyhovuje a aby ses v tom vyznal?? 😆
Děkuji moc za radu

ikanek

Moderátor

Zaregistrován
23. 2. 2009

#2 - 16. 1. 2016, 16:49
EIM
Hezký víkend všem. Mám k vám prosbu o radu. Sbírám Německo od začátku (Baden) do současnosti. Protože je to poměrně hodně materiálu a nyní mám sbírku dosti nepřehlednou , chtěl jsem vědět, jak tuto sbírku seřadit. Postupně tak, jak má seřazeno Michl? Do jednoho alba třeba Altdeutschlad, do dalšího Deutsches Reich, a jak potom? Co dát dohromady? Danzig, kolonie, obsazené zóny, Generalgouvernement atd... Vše dát dohromady? (rozhodl jsem se i pro BuM, které jsem měl zvlášť - jednou je v Michlu pod Německem, tak bude i v mé sbírce). Od 1949 už je to jasné, DDR, Bundespost, Berlín. Ale dělá mi starosti to, co je v Michlu po Deutsches Reich. Asi nejlepší odpovědí bude sbírej tak, jak ti to vyhovuje a aby ses v tom vyznal?? 😆 Děkuji moc za radu

No asi tak🙂. Také vezmi v potaz, kolik od té které oblasti máš a jak je velká pravděpodobnost nových přírůstků, abys nechal vhodně velké volné místo.

EIM

Uživatel

Zaregistrován
14. 3. 2015

#3 - 16. 1. 2016, 18:05

Děkuji za odpověď, toto jsem samozřejmě uvážil již kdysi při začátcích, chybějící známky mají své "chlívečky" připravené :-)

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.