ano, ta ramena😃 to je pravda, to upoutalo.btw - on ale Brunovský to nějak moc nepřehnal - viz původní foto + porovnání (mimochodem - pro účely bankovky je obraz zrcadlově převrácen).
[

skor by som tam do pozadia dal VRUTKY, Vrutocku hospodu, alebo sklipek ,kam chodil z Bacilkom chlastat
viac tu - http://spravy.pravda.sk/ako-gottwald-prepadol-alkoholu-dmt-/sk_zaujima.asp?c=A080616_073153_sk_zaujima_p12
ak je to off topic, pls zmazte
joeolahfamily@azet.sk

mně tady na té stovce stejně přišlo, že se trošku odlišovala - trošku jiné písmo než ostatní nominály (to "STO" na líci uprostřed), namísto zakulacených ozdůbek a gilošů ta sci-fi futuristická rudá hvězda z blesků, na rubu nové pojetí Hradčan....
vím, jak jsem byl tenkrát zvědavý, jak budou vypadat ty giloše pod hodnotou na líci (na bílé části) + na rubu, jaká tam bude kytka (desítka má jahody, dvacka heřmánek, pajska víno)... krom toho podobu J.A.K. na dvacce hodnotím (subjektivně) jako nejzdařilejší - Kulhánkův Komenský je takový rozcuchaný tuberák se zapadlýma očima - ten se mi fakt nelíbí :// (Anežka a Přemysl Otakar II. to samé, aspoň, že to trošku vylepšila Destinnová, Palacký a Božka. Karel - ten nepotěšil, ale neurazil)

Taky mě tahle volba celkem překvapila. Určitě by se našlo dost významnějších a známějších osob (a přímo i Slovenské národnosti)....ale ono se jich taky asi dost tehdejšímu režimu "nehodilo" 😉
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.