Zaregistrován
1. 8. 2010
Tieto pekné denáre som našiel na nete a kedže je tu tak pusto vkladám ich do debaty.
Obrázky:
blasko.juraj.ml@gmail.com
Zaregistrován
24. 3. 2010
Ten prvý (n-kladivká, Veľká Baňa) je vzácnejší a je aj pekne vyrazený. Spodný (S-W) je denár razený jeho otcom Štefanom Zápoľským po dobytí Viedne po roku 1485, teda za Mateja Korvína. Spodný obrázok si tam nedal správny, ale pod uhorským štítom bude erb Zápoľských.
Zaregistrován
1. 8. 2010
aha. Máš pravdu, predajca to má tak mylne vystavené.
blasko.juraj.ml@gmail.com
Zaregistrován
18. 2. 2012
Aby to tady úplně nezaspalo, přidávám k tématu méně častý Zápolského denár s erbem L. Grittiho. Velice zajímavé čtení o vzájemné řevnivosti Ferdinanda a Zápolského, jejich snahu získat uherskou korunu, popis vzájemných válečných utkání a zejména Sülejmanem Nádherným prokázanou medvědí službu Zápolskému popsal v zajímavém čtení PhDr. Tomáš Klubert PhD "Nepokorená bašta kresťanstva (Obliehanie Viedne roku 1529)", Historické rozhľady V/2009, str. 15-58.
Snad tímto neporuším žádné psané a nepsané pravidla tohotp netu, resp. neporuším autorská práva...
Obrázky:
Zaregistrován
10. 6. 2006
Sakra, Hitorické rozhľady V. mi akurát chýbajú, musím u M. Lacka doobjednať. Je inak zaujímavé, že táto partia okolo Lacka, Kluberta a Varša odišla z UCM a s nimi aj Historické rozhľady, tie vydávajú už vo vlastnej réžii. Ale na UCM (ako to býva na Slovensku zvykom) po ich odchode začínajú myslím od r. 2011 "Nové historické rozhľady".😉 To je také... slovenské. U nás v meste sme mali viechu Portugal a zároveň aj Nový Portugal, svojho času sme na Slovensku mali aj strany SNS a Pravá SNS.🙂
Zaregistrován
10. 6. 2006
Inak denár je to naozaj krásny, sorry že som to tu trochu zakakal off topic.
Zaregistrován
24. 3. 2010
ermanarich, gratulujem, toto nie je menej častý denár, to je skutočná rarita. 😉 Nemal by si, prosím, sken toho článku?
Zaregistrován
23. 11. 2010
Článok sa dá stiahnuť v PDF priamo na stránke http://rozhlady.webnode.sk/produkty/v-2009/
ad Archypov (156) na tie obdivné komentáre by sa hodil ten fajsbúkový "lajk" - len by sme to odklikli a Ermanarichova kolekcia denárov Jána Zápoľského sa mi viac než "lajk" ...
Zaregistrován
18. 2. 2012
Mam to v pdfku, můžu poslat mejlem, snad mně to autor promine...
Zaregistrován
10. 6. 2006
Neviem či si stojím na kábli, ale nerozumiem veľmi. To ako budeme radšej dávať lajky ako komentovať mincu? To snáď nie. 😆 Ale je možné že som ťa nepochopil, každopádne toto fórum mám rád práve preto, lebo tu možno normálne hovoriť a hodnotiť a nielen lajkovať ako decká na FB.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.