Moderátoři: Archypov, facctory, smith

tenzor

Moderátor

Zaregistrován
12. 1. 2010

#161 - 8. 11. 2014, 20:47

I kdyz jsem trochu divny a tim padem na spionazni site jako je FB nechodim, tady bych se comese zastal. Spousta diskusnich for ma moznost podekovat za prispevek, pak se za nim objevi poznamka s jmeny lidi, kteri podekovali. V podstate to setri misto u prispevku, kde by byl obsah jen ciste podekovani nebo souhlas s puvodnim prispevkem. Na tom v zasade nevidim nic spatneho, to neni neco, co by melo nahradit komentare🙂

comes

Uživatel

Zaregistrován
23. 11. 2010

#162 - 8. 11. 2014, 20:56

Mal som na mysli to čo lepšie sformuloval Tenzor:

tenzor napsal/a:

... Spousta diskusnich for ma moznost podekovat za prispevek, pak se za nim objevi poznamka s jmeny lidi, kteri podekovali. V podstate to setri misto u prispevku, kde by byl obsah jen ciste podekovani nebo souhlas s puvodnim prispevkem. Na tom v zasade nevidim nic spatneho, to neni neco, co by melo nahradit komentare🙂

Archypov

Moderátor

Zaregistrován
10. 6. 2006

#163 - 8. 11. 2014, 20:56

Ale ani ja na tom nič zlé nevidím, dnes som nejaký zabrzdený. Ale som predsa len zástancom "vykecania sa", predsa len som vyrástol na sberateli a nie na FB.🙂 Verím, že som nebol pochopený nejako zle.😎 Osobne na FB som, lebo občas komunikujem s ľuďmi z hudobnej brandže kam patrím a je to dobrý flek na odovzdávanie infošiek kde, kedy a kto. Ale hlášky typu "pozrite ako sa môj synček dnes prebudil... pozrite ako som bol na bicykli... aha akú som si pripravil večeru... toto nééé...🙂

kacuro

Uživatel

Zaregistrován
7. 10. 2006

#164 - 10. 11. 2014, 08:43

sigur napsal/a:

ermanarich, gratulujem, toto nie je menej častý denár, to je skutočná rarita. 😉 Nemal by si, prosím, sken toho článku?

Spíš jsem čekal dotaz tohoto znění: "Nemal by si, prosím, 3D sken te mince?" 😁 😁

Jinak je to opravdu pěkný kousek, o tom žádná ...

Stredo

Uživatel

Zaregistrován
17. 9. 2009

#165 - 24. 4. 2015, 14:15
Tento prispevok ma nazov Budinske trojicky, jedna sa o moje nove prirastky k Janovi Zapolskemu jedna sa o tri mince z rovnakeho roku aj mincovne pricom kazda je typovo uplne odlisna, za pozornost stoji kruzok pod A na prvej minci ktory Pohl nepozna Obrázky: ...

Rád by som oprasil temu, ktoru som tu spolu dost podrobne riesili. Konkretne denare J. Zapolskeho, mincovna Buda, mincove znacky AB, rocnik 1530. Podarilo sa mi dopnit tuto kolekciu. O dalsi typ stitu s kruzkom. Tento typ stitu mi pripomina neskorsie betlenove mince, nie je to klasicka hruska a v strede hore uprostred ma male vybratie. Pride mi ako kombinacia prveho a druheho stitu. Rocnik sice vyzera ako 1550 ale podla mna to musi byt nepodarena 3, opis sa sice lusti tazko ale predpokladam ze sa jedna o Jana I. Zapolskeho. Zaujima ma ci ste sa s tymto typom uz stretli. Rok 1530 bol v Bude z pohladu minci skutocne zaujimavy...

vo svete numizmatiky sa rad naucim nieco nove od skusenejsich.

Stredo

Uživatel

Zaregistrován
17. 9. 2009

#166 - 24. 4. 2015, 14:15
Tento prispevok ma nazov Budinske trojicky, jedna sa o moje nove prirastky k Janovi Zapolskemu jedna sa o tri mince z rovnakeho roku aj mincovne pricom kazda je typovo uplne odlisna, za pozornost stoji kruzok pod A na prvej minci ktory Pohl nepozna Obrázky: ...

Rád by som oprasil temu, ktoru som tu spolu dost podrobne riesili. Konkretne denare J. Zapolskeho, mincovna Buda, mincove znacky AB, rocnik 1530. Podarilo sa mi dopnit tuto kolekciu. O dalsi typ stitu s kruzkom. Tento typ stitu mi pripomina neskorsie betlenove mince, nie je to klasicka hruska a v strede hore uprostred ma male vybratie. Pride mi ako kombinacia prveho a druheho stitu. Rocnik sice vyzera ako 1550 ale podla mna to musi byt nepodarena 3, opis sa sice lusti tazko ale predpokladam ze sa jedna o Jana I. Zapolskeho. Zaujima ma ci ste sa s tymto typom uz stretli. Rok 1530 bol v Bude z pohladu minci skutocne zaujimavy...

Stredo

Uživatel

Zaregistrován
17. 9. 2009

#167 - 24. 4. 2015, 14:16

fotky k prispevku vyssie

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

Obrázek vložený uživatelem

MisoPN

Uživatel

Zaregistrován
21. 12. 2008

#168 - 24. 4. 2015, 16:56

Veľmi zaujímavé. Štyri varianty z jedného ročníka a jednej mincovne🙂 Gratulujem

Stredo

Uživatel

Zaregistrován
17. 9. 2009

#169 - 29. 4. 2015, 21:47

dakujem Miso, rad by som sa spytal aj Vas nech sa tu aspon trocha diskutuje ci ste sa s tymto stitom na Zapolskeho denari uz stretli, lebo tu na fore som ho neobjavil

___

Uživatel

Zaregistrován
24. 3. 2010

#170 - 30. 4. 2015, 08:28

Áno je to veľmi zaujímavé. Denár s touto značkou zatiaľ nemám a tieto odlišnosti som si nikdy nevšímal. Comes by k tomu niečo mohol mať, ale sa tu dávno neukázal.

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.