Zaregistrován
24. 3. 2010
Veľmi pekne ďakujem 🙂
A maďarskému kolegovi gratulujem a úprimne závidím. Mám Ľudovíta II. so značkou N-I, ale ani sa radšej neodvažujem ho sem postnúť. Ak ho porovnám s týmto krásavcom, tak ten môj je teda evidentne dobový fake. Českí kolegovia by sa poskladali od smiechu, lebo namiesto leva tam sú dve húsenice 😆
Zaregistrován
15. 7. 2007
ja nechci odvadet pozornost od krasne mince, ale aktualne mi dojem kazi skutecnost, ze mi hrozne a naprosto neodbytne vrta hlavou, na jake casti (a ciho) tela to dotycny fotil a proc 😲 😲 😲
Zaregistrován
24. 3. 2010
Nebudeš tomu veriť, ale tiež sa mi táto otázka mihla hlavou 😆 Ale ďalej by som to radšej neriešil...
Zaregistrován
17. 9. 2009
Dnes na mna vykukol celkom pekny Zapolsky a musim sa priznat, ze ma vazne potesil a nakolko som sa chcel pochvalit odfotil som ho na nocnom stoliku mobilom. Mincova znacka, Madona aj erb su pekne, skoda letopoctu
Obrázky:
vo svete numizmatiky sa rad naucim nieco nove od skusenejsich.
Zaregistrován
17. 9. 2009
.
Obrázky:
Zaregistrován
10. 1. 2013
Pridám tieto nové prírastky,V-A tento typ tu ešte nebol prezentovaný a I-V.
Obrázky:
Zaregistrován
17. 9. 2009
Zuzi pekne a zaujimave mince. Navyse na zapolskeho pomery v peknom stave. Gratulujem
Zaregistrován
10. 1. 2013
Stredo ďakujem,denár V-A je aj opisová varianta, IOANES.R.UNGARIE.
Zaregistrován
24. 3. 2010
Už len dopátrať, ktorej mincovni značka I-V patrí. Veľa zberateľov by si želalo, aby to bola Bratislava. 🙂
Pohl tu má uvedenú poznámku "Fehlerhafte Prägung" (mylná, chybná razba), akurát nenapísal, čo tým konkrétne myslel.
Jediné, čo ma napadá je, že by to teoreticky mohlo byť L-V s trochu nevydareným "L", čo som už veľakrát videl pri Ľudovítovi II. na denároch so značkou L-K.
Zaregistrován
24. 3. 2010
Tak mi to vŕta v hlave...
Na posmrtných razbách (1526, 1527) je prvé písmenko L odkazom na Ľudovíta a druhé je skratka mincovne: L-K, L-N a aj L-V.
Takže, čo som pred chvíľou napísal, by pri Jánovi nedávalo zmysel. Skôr by som povedal, že keď vo Vyšegráde začali raziť pre Jána, tak len zmenili L na I a vybavené. Takže I-V by mohol byť Vyšegrád...🙄
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.