Moderátoři: pavelgregor, oliver, jacx, smith
Zaregistrován
15. 7. 2007
Zaregistrován
20. 8. 2007
Hej túto
Zaregistrován
20. 8. 2007
a mimo jiné viděl jste někdo někdy rozdělovací znaménko šestilistou růžici - jak ji má Castelin u Cn 14 a 15
já asi ne - Hásková píše u groše č. 52 Cn 14 a je tam jasná pětilistá růžice
Zaregistrován
10. 6. 2006
jacx, hovoríš že by sa mohlo jednať o Cast. IV. 24, ale tam vidím (v literatúre) päťcípu hviezdu. Možno mám zlý scan, neviem. Nejako sa z toho už len hádam vysomárime... 😆
Zaregistrován
20. 8. 2007
scan máš dobrý - na papíru je něco jako pěticípá hvězda
je to vlastně tvarem nejblíže - jediný pěticípý útvar v Castelinově chronologii
teraz už idem somárit do postele - maj sa
Zaregistrován
10. 6. 2006
Nazdar! 😋
Zaregistrován
15. 7. 2007
Tak sem se byl podivat jeste jednou, prohrabal sem co slo a co tam zbylo a jeste jeden s petilistou ruzici mam. Abyste nerekli, ze sem svina (a nebo mozna reknete, ze sem svina, nevim), nabizim ho tady tomu, kdo mi da nejlepsi nabidku. Nejde me o penize, muzete nabidnout nejake grose, aspon dva, klidne obyc, nezalezi na vzacnosti... Beru na vedomi, ze neni uplne nejkrasnejsi, ze nebyl nejlip vycisten (je tam trosku misty oxidace). Foto nic moc, protoze to neni foto, ale scan. Vyhrazuji si pravo nepristoupit na zadnou z nabidek...
[
Vnitrni opis lic: IOHANNES : PRIMVS
Vnejsi opis lic: DEI : GRATIA "trojlistek" REX : BOEMIE
Opis rub: GROSSI "petilista ruzice" PRAGENSES
Pripominam, ze Castelin tento gros neuvadi (coz jeste nic neznamena), rubni rozdelovaci znamenko je petilista ruzice (Has. 52). V Hradeckem nalezu byly, jak Archy spravne podotknul, pouze tri kousky. Viz diskuse vyse.
Zaregistrován
6. 11. 2008
[
Již jsem se ptal, ale nyní již i s obrázkem(snad) - souhlasíte, že tento kus dle ikonografie lva a koruny patří přiřazením do vlády Jana Lucemburského a proč (proč ne třeba Václav II.?).
Děkuji předem za Vaše reakce !!!
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)
Zaregistrován
6. 11. 2008
A nevlastníte někdo podobný kus???
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)
Zaregistrován
15. 7. 2007
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.