Moderátoři: pavelgregor, oliver, jacx, smith
Zaregistrován
23. 11. 2011
Nevypadá, razidlo je možná repasované, ale jedná se u obou grošů o stejný ležatý křížek, poměrně malý, na fotce zna
ménko z obou exemplářů
Obrázky:
Zaregistrován
20. 8. 2007
Hezké velmi hezké
Skutečně nová varianta. Líc je podobný hodně vzácné var. Cn VIII. 45, ale mezi slovy jména panovníka je místo dvou pouze jeden kroužek.
A rub ? Buď je to skutečně nové znaménko ve tvaru ne moc povedeného ležatého křížku, nebo (tak trochu si myslím), by to mohl zprzěný trojlist na stopce - vadný již punc či vadná raznice?
Trojlist na stopce by bylo logické znaménko k tomuto lvu a tomuto období, ale těžko říct.. Ne vždy sedí to, co je logické... :-)
Každopádně to nová varianta je už díky té lícní kombinaci znamének.
Gratulace majitelům.
Zaregistrován
4. 10. 2020
Oba jsou ze stejných raznic, zdá se mi...😉
Zaregistrován
9. 7. 2007
;)
Obrázky:
Zaregistrován
20. 8. 2007
Nakolik se dá z těch fotek posoudit, vidím 3 exempláře, pocházející velmi pravděpodobně z jednoho páru razidel.
Zaregistrován
4. 10. 2020
Netušil jsem, že objevit novou variantu je tak jednoduché, jako tady na fóru...😃
Zaregistrován
23. 11. 2011
Ano, je to o náhodě, sehnat po 700 letech 3 vzácné mince ze stejného razidla
Zaregistrován
7. 7. 2021
Zdravím, tenhle groš mám určený jako Cast. 33, ale při bližším zkoumání si nejsem jist znaménkem mezi DEI GRATIA, měl by tam být trojlist , ale mně to připadá, že je tam kroužek, tedy kombinace znamének kterou Cast. neuvádí.
Obrázky:
Zaregistrován
7. 7. 2021
Dnes dorazil tento pěkný grošík Jana, hlavně rubní strana je povedená, lev III. typu s rubním rozdělovacím znaménkem ve tvaru kytičky, tedy Cast. 14(15), jinak v publikaci o groších Jana s rubním rozdělovacím znaménkem ve tvaru pětilisté růžice- III.a/3.
Obrázky:
Zaregistrován
20. 8. 2007
hezký kousek - určení sedí
a k tomu předchozímu - těžko říct, zachovalost dané oblasti není dokonalá
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.