Zaregistrován
23. 6. 2007
V těchhle novodobých mincovnách už mám značný mezery. 😳
Zatím jsem na to v těch knížkách, co mám zpracovaný nenarazil. Ale ono je toho ještě fůra přede mnou. Dík za info. Doplním si to.
Zaregistrován
19. 1. 2015
Prosím o radu:
Jaký kov (procento Ag) má 20 krejcar Josef II. 1783 B ?
Katalog Nume je až od Leopold II. 1790 a jiný katalog on-line nemohu najít.
Děkuji moc.
Zaregistrován
6. 11. 2010
Ag 0.583
Zaregistrován
19. 1. 2015
Díky moc.
Zaregistrován
22. 10. 2010
Filozof, staci ak "20 krejcar Josef II. 1783 B" hodis do googlu, mne hned ako prvy odkaz vyhodilo on-line katalog lovecpokladu, to len ako pomoc do buducna, mas to rychlejsie ako cakat na odpoved🙂
Zaregistrován
4. 7. 2010
online katalog lovce pokladů je sprostě ukradenej a opsanej katalog Novotnýho, i fota měli stejný než na ně asi Novotný šlápl a dali tam ty svoje.😐
Zaregistrován
22. 10. 2010
To som nevedel :-(
Zaregistrován
23. 11. 2010
Zaujímalo by ma, či sa dá zohnať (alebo či niekto z návštevníkov fóra má) kremnický dvadsiatnik 1786 v lepšom stave, než je ten na snímke.
(Fotka nič moc, ale fotenie tohto zrkadielka mi dalo zabrať ... na tejto fotke, z tých čo som urobil, najlepšie vidieť detaily tváre jeho osvietenosti klobúkového kráľa, ktoré sú voľným okom ešte detailnejšie ... na druhej strane jemné škrabance sa zvýraznili).
Reliéf razby je ale vcelku vysoký, malé opotrebovanie vidieť na ríšskom jablku na konci meča, zobákoch orla a na koncoch lístkov (?) - chcel by som vidieť, ako majú vyzerať tie časti, o ktorých si myslím, že na tejto minci sú zošúchané.
Obrázky:
Zaregistrován
19. 1. 2008
dnes se mi dostala do ruky taková zajímavá věc ..... mosazný 20 krejcar Josefa II., ročník 1761 ....... dobové falzum nebo nějaký dobový jeton ..... přijde mi, že na falzum je tam těch chyb v opise až moc, jako by byly dělány záměrně .... neviděl jste to někdo už ?? .. díky za názory
Obrázky:
Zaregistrován
12. 8. 2006
To kekule: videl bych to na "normalni" falzum ke skode obehu. Padelatel byl evidentne kompletne negramotny, coz by dobove jeste odpovidalo (rekneme na hranici zavedeni povinne skolni dochazky). Kdyby to mel byt zeton, tak jedine satiricky, ale pak bych ocekaval spis nejake "smysluplně" zkomolene opisy.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.