Zaregistrován
22. 7. 2011
Zaregistrován
23. 8. 2016
Díky moc za objasnění. Vrtalo mi to hlavou, protože třeba v F. L. Věkovi mluvili o zlatkách a o zlatých, stejně tak jsem nedavno četl článek, že Josef ii. vydal zákaz kouření na veřejných prostranstvích a pokuta byla 3 zlatky. Tak mi bylo divné, proč nemluví o tolarech a zajímalo mě, co to tedy bylo za mince.
miroslavkrsiak@seznam.cz
Zaregistrován
22. 7. 2011
Ono asi nemá cenu řešit terminologii, podstatný je výsledek, kdy 1/2 tolar a zlatník je totožný nominál, běžněji se uváděl termín zlatník a to i v oficiálních dokladech. Např. v § 23 císařského patentu z 20. února 1811.
Když se v roce 1805 uvažovalo o zavedení 1/2 zlatníku, toto označení nominálu nesl i vyražený odražek polotovaru rubní strany.
Atd.
Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz
Zaregistrován
22. 7. 2011
Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz
Zaregistrován
17. 9. 2009
Ahojte pani ohladom minci Jozefa nie som uplne doma, vedeli by ste mi trochu pomoct s ocenenim. Ja na tyhto modernych minciach neviem spravne ohodnotit stav.
Obrázky:
vo svete numizmatiky sa rad naucim nieco nove od skusenejsich.
Zaregistrován
17. 9. 2009
Skusim sa spytat inak. Moj odhad je cca 50€- 60€
vo svete numizmatiky sa rad naucim nieco nove od skusenejsich.
Zaregistrován
25. 11. 2018
Identifikácia medaila Jozef II Tolerančný patent
Poprosil by som o pomoc pri identifikácii tejto medaily, Jozef II Tolerančný patent 1792. Aký materiál to môže byť? Podľa vzhľadu by som povedal, že Ag, pri priemere 44 mm však váži len 26 g. Našiel som nejaké Sn verzie s identickým priemerom, tie majú však hmotnosť vyššiu, cca 29 g, čiže Ag by mala mať teoreticky cez 40 g.
Ďakujem za akékoľvek postrehy
Obrázky:
Zaregistrován
18. 1. 2010
Ne je Ag a je tenci nez ta Sn .Byla by k mani ? Vymena , prodej?
Zaregistrován
22. 7. 2011
O tuto oblast jsem se také kdysi zajímal, ale v dnešní době již nikoli, proto by mě zajímal názor současných sběratelů na tuto velmi zajímavou minci. Předně by mě zajímal názor na výskyt tohoto ročníku, vzácnost a cenu tohoto konkrétního kusu.
Děkuji.
Obrázky:
Zaregistrován
22. 7. 2011
To tato velmi zajímavá měděná mince opravdu nikomu nic neříká?
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.