Milý mladý priateľ. Dlhšie čítam Tvoje príspevky. Všimol som si že mi tykáš, preto tykám aj ja Tebe. To je v poriadku. V niektorom z predchádzajúcich príspevkov si spomínal, že ste niečo preberali na dejepise, z toho usudzujem, že si mladý človek. To je možno jediný dôvod tvojej príšernej spisovnej slovenčiny. Neurážaj sa hneď.
A čo sa týka Tvojho dotazu; je tu veľa normálnych zberateľov, aj profesionálov aj amatérov - nadšencov. Veľa ľudí tu možno aj chce niečo vymeniť, skús niečo ponúknuť. A čo sa týka toho "pokecania"; myslím, že to sa tu naozaj už dosť dlho praktizuje.
Neber tento môj príspevok v zlom, s pozdravom Archypov.
To vysvetľuje mnohé. Vitaj medzi nami! Na ten 5 haliernik zabudni, ja sa o neho vôbec nezaujímam, ja sa vŕtam v stredoveku. Jeho cena podľa mňa dávno prekročila stotisícovú hranicu (možno som povedal aj málo), načo by ti bola táto minca? Táto minca patrí medzi tie, s ktorými sa bežný zberateľ dostane do styku mimoriadne zriedka, možno ani raz za život. Nehľaď v prvom rade na cenu mince, skús tú mincu najskôr pochopiť, jej históriu a krásu. Nie vždy (vlastne skoro nikdy) platí, že veľmi vzácna minca, je aj veľmi pekná. O tom päťhalierniku to platí do bodky. Nech sa ti v zbieraní darí a radím ti, začni s trochu lacnejšími razbami.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.