Moderátoři: smith, Koniáš

matko007

Uživatel

Zaregistrován:
16. 11. 2005

Vytvořeno:
9. 2. 2007, 23:19

prezri si portál www.aukro.cz - aj tu nájdeš archypova...
je tam pekný výber mincí a iného zberateľského harampádia...

NUMIZMATIK04

Uživatel

Zaregistrován:
8. 2. 2007

Vytvořeno:
9. 2. 2007, 23:37

VIEM..TO POZNAM..AJ KAMARAT TAM PREDAVA MINCE.

Archypov

Moderátor

Zaregistrován:
10. 6. 2006

Vytvořeno:
10. 2. 2007, 09:31

Na to že sme spolu ešte neboli na rande toho chceš odo mňa trochu moc :-) V podstate bývam blízko pri tebe a s prestávkami "TO" zbieram 20 rokov, ale aktívne asi 6 rokov.

vassilij

Uživatel

Zaregistrován:
12. 8. 2006

Vytvořeno:
10. 2. 2007, 13:16

Jen pro zajímavost - 5 halíř 1924 se naposledy prodal v Praze, 9.12. 2006 a docílená cena byla i s dražební přirážkou 253 000 Kč.
Jinak ale taky hledám někoho, kdo sbírá středověk a Habsburky - rád bych vyměnil nějaké uherské ražby za české - máte-li tedy něco takového, určitě se ozvěte.

Archypov

Moderátor

Zaregistrován:
10. 6. 2006

Vytvořeno:
10. 2. 2007, 14:12

Ja sa sústreďujem na pražské groše a ich diely. Bohužiaľ na výmenu nemám nič, všetky prebytky som predal na Aukre. Mám aj niečo z Habsburgovcov, najmä Leopolda I., ale zostal mi už len kvalitný základ zbierky, ktorý z ruky nedám. Ak na niečo natrafím, dám vedieť. Apropo, niečo mám, nejaký pekný (naozaj pekný) 6 grajciar Františka II. zo smolníckej mincovne, ten by som mohol pustiť.

Archypov

Moderátor

Zaregistrován:
10. 6. 2006

Vytvořeno:
10. 2. 2007, 14:12

Ak máte záujem, dajte mail, pošlem foto.

matko007

Uživatel

Zaregistrován:
16. 11. 2005

Vytvořeno:
10. 2. 2007, 16:42

Archypov: mám otázku, ako posielaš do česka tie mince? vyrežeš to kartónu koliesko a doň vložíš mincu a potom to do obálky? mám doma cca 3kg mincí a niečo by som sa pokúsil predať... mimochodom ja som na aukre "cytolog" 😉

vassilij

Uživatel

Zaregistrován:
12. 8. 2006

Vytvořeno:
10. 2. 2007, 17:39

To Archypov: Já sháním pražský groš Václava IV. ve stavu, kdy by byla čitelná většina rozdělovacích znamének a nebyl příliš okrájený (snad takový někde je), takže pokud by vám nějaký přebýval, rád za něj slušně zaplatím. Jinak sbírám Habsburky a rodovky - hlavně větší nominály.
No a na výměnu bych měl poměrně slušný groš Karla IV. - takže pokud by byl zájem, pošlu fotku.

Archypov

Moderátor

Zaregistrován:
10. 6. 2006

Vytvořeno:
10. 2. 2007, 18:54

matko007: Keď predávam staršie mince ktoré si potrpia na patinu, tak ich dávam do fólie, ktorú prilepím na kartón a pošlem normálne v obálke. Čudoval by si sa ako niektorí ľudia posielajú mince, normálne vyzváňajú v obálke :-) Ak ide o viac mincí u ktorých sa nemusím trápiť s patinou, tak ich jednoducho poukladám na kartón a poprelepujem lepiacou páskou. To ak ide o nové mince, kde sa o nejakú patinu nemusím starať. Pri viac minciach samozrejme používam bublinkovú obálku, v každom prípade príde to adresátovi, nech mu to pošleš akokoľvek. Nerob si s tým žiadne starosti. Nemáš niečo zaujímavé aj pre mňa? Alebo sa jedná o bežný šrot ktorý sa povaľuje v šuplíkoch? Keby si mal niečo zaujímavé daj vedieť. Svoju adresu pridám na koniec, zatiaľ sa maj.
Vassilij: Zohnať kvalitný pražský groš Václava II. je fakt problém. Mám pár veľmi dobre zachovaných kúskov, ale laik (tým nemyslím Vás) by si povedal, že sú to pivové vrchnáky z koľajníc :-) Dajte mail a pošlem Vám obrázky. Asi pred týždňom bežala jedna aukcia na Aukre, kde istý pán ponúkal naozaj slušný groš Václava IV. za 700,-Kč. Zaujímavá suma, ale práve som dražil niečo iné myslím že Václava II. Pošlite m obrázok toho Karola. Pre oboch tu je môj mail, a majte sa chlapi.
Archypov@zoznam.sk

vlcak1

Uživatel

Zaregistrován:
23. 1. 2007

Vytvořeno:
12. 2. 2007, 11:00

Numizmatiko04: Dávej si také pozor v aukru na některé experty, co mince leští sidolem a ještě to prodávají jako ražební lesk (RL). Dá se to poznat u číslic a písmen, protože se k nim s hadříkem nedostanou a ta část zůstane nevyleštěná. Mince se sice blyští jako psí kulky ale je to k ničemu. Akorát vytáhnou z důveřivců peníze. Mince má svůj čas a patina k tomu patří. Je ale fakt, že někdy je nutné minci vyčistit. Já jsem dostal 5 Kč 1928 s asfaltovou skvrnou na obou stranách. Když jsem se ji snažil vyčistit, tak se pod asfaltem objevil acetonový lak. Trvalo mi tři dny, než jsem to dostal dolu a pak se mi tam objevily skvrny. To jak asfal s lakem chránily minci před atmosférou. Byl jsem nuce hodit minci do ultrazvukové čističky a nechat ji vyčistit. Teď je lesklá právě jako ty psí kulky a nemám z ní takovou radost jako z ostatních. Budu si muset počkat až ten smrad tady na severu ji trošičku ztlumí. Jinak sbírání mincí je úžasná zábava a to, že ve své sbírce nemáš to nejcenější nějak nevadí. Důležité je, aby ostatní, lacinější mince byly co nejkvalitnější. Čím více ucelená sbírka, tím více hodnocená.

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.