no to poznam s tim sidolom,ale ja na aukre nic nekupujem..sice su tam niekere mince zaujmave,ja si radsej kupim na burze..,a ten asfalt si neskusal nahodou z benzinom??moj oco presiel z autom po asfalte,a mal cele auto zaprskane,a dal to dole z benzinom...ale take mince co maju 200 a viac rokov,a su z medi,sa mi viac pacia s tu patinu..tie krajciare a tak..mam 6 krajciar,a ma az taku ciernu patinu..
Archypov: ta izolepa na mince neni idealni, nekdy zustane lep na mincich a pak lepi, takze je musite cistit.
Osobne balim mince do papiru, aby se navzajem nedotykaly, posilam jich pravda vetsinou vic najednou.
Z aukci mi ale prijde treba konvolut nekolika minci v jednom sacku, a pokud jsou to starsi stribrne mince ve stavu 0/0, neni to uplne to prave.
NUMIZMATIK04: Nejcennejsi obezna mince je 5h 1924, nejcennejsi cs. mince bude tento 2dukat 37 nebo
5dukat 1937, ktere jsou jenom 4 ks. Kdyby se objevil v aukci, proda se asi za vyssi cenu nez 2dukat 37, kterych je 8 ks (anebo taky ne).
numismat@seznam.cz
Páskou lepím iba úplne bežné mince typu CCCP-kopejky, forinty e.t.c. , t.j. mince ktoré sú naozaj lacné aj ako konvolut. Pri čo len trochu drahších minciach postupujem tak, že každá minca je zabalená zvlášť v igelitovom púzdre. Neviem si predstaviť, že by som sa staral o každú mincu zvlášť ak som predal napr. 70 mincí v cene 20,-Kč.
Archypov: ja to chapu, ze jde o levne mince, ale jednou jsem takto dostal vetsi mnozstvi nemeckych feniku, ktere jsem hodlal vymenit na eura, ale zustal na nich lep z izolepy, takze se slepily vsechny dohromady, cistil jsem je snad hodinu a nadaval jako pes. Rozhodne to neslo nasypat v nemecke bance do pocitaci masiny. To uz je lepsi nechat je pohromade v jednom sacku a dobre zabalit. Ja ty nejbeznejsi mince balim po radkach, nekolik vedle sebe, takze do jednoho papiru se mi jich vejde tak 30 a do cenneho psani minimalne 5 takovychto balicku, tj. okolo 150 minci. Zabaleni timto zpusobem je velmi rychle.
numismat@seznam.cz
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.