Zaregistrován
17. 9. 2009
Pridavam fotku s nazvom "velmi zmateny nakres" pomohol som si znackou z tohto vlakna a na S mi chyba spodne brusko, vsimnite si 3 obrazok do ktoreho som kreslil cervenou farbou, Archypov, Sigur myslite ze je to regulerne S a zasa riesim hovadiny?
Obrázky:
vo svete numizmatiky sa rad naucim nieco nove od skusenejsich.
Zaregistrován
24. 3. 2010
Je tam minimálne dvojráz (možno troj-, ale to by si musel dať celé foto). Každopádne, vidím tam celkom jasne dolnú aj hornú pätku klasického "S". Nepozeral som katalógy, ale ľalia býva najčastejšie v kombinácii s ďalšou ľaliou alebo s písmenom "S".
"F" by malo skôr vyzerať takto, aj keď je to vlastne Ľudovítov groš.
Obrázky:
Zaregistrován
6. 2. 2009
Stredo......
Obrázky:
http://notafilia-smith.blogspot.com/
Môj blog o bankovkách platných na našom území, a o ich zbieraní.
http://wartberg-szenc.blogspot.com/
Prechádzka mestom, pomocou dobových pohľadníc.
Zaregistrován
10. 6. 2006
sigur napsal/a:
Dávno som sa nepochválil, takže má tu jeden starší prírastok. Je to síce bežný denár, ale stav je myslím dosť v pohode. Keďže som lenivý na orezávanie fotiek, tak môžete vidieť aj graffiti mojich ratolestí, ktoré presvitajú z druhej strany podkladu 😃
V strede ľalie je pekne vidieť stopa po kružidle.
Obrázky:
To nikto ani neokomentoval tento denárik? Krásna, naozaj krásna vecička, gratulujem.
Zaregistrován
17. 9. 2009
Tak typicky sigurovsky krasna minca🙂
A znova jedna z mojich otazok, zacal som sa trochu hrabat do grosov a este o nich vela neviem. Co je toto za mincove znacky o ktorych hovori Pohl? Mate niekto niektory z nich?
Obrázky:
vo svete numizmatiky sa rad naucim nieco nove od skusenejsich.
Zaregistrován
24. 3. 2010
Niečo ľahšie by si nemal? 🙂 O tomto období nie je zrovna moc dostupnej literatúry a maďarsky bohužiaľ neviem. Navyše, ak na to neprišiel nikto z pánov numizmatikov ako Pohl a Rupp, tak tu kvalifikovanú odpoveď asi nedostaneš.
Teoreticky:
A - by mohla byť Alba Regia (Székesfehérvár, Stoličný Belehrad). Bohužiaľ s istotou neviem, kto tu bol v tomto období komorským grófom.
F - by mohol byť komorský gróf Frithko (Frichko), ktorý mal v prenájme kremnickú a smolnícku mincovňu. Mal meštianske právo v Budíne, no v tom období mal budínsku mincovňu v prenájme Nikolaus Szatmári.
Keďže je Stoličný Belehrad len kúsok od Budapešti, je teoreticky možné, že komorským grófom tu bol práve Frithko.
Zaregistrován
10. 6. 2006
Súhlasím so sigurom. Pohl vychádzal z písomných prameňov, snažil sa čo najmenej konať intuitívne, aj keď sa tomu určite nevyhol vo veľa prípadoch. Tu dal radšej ruky preč, my sa tu môžeme len domnievať a hádzať hypotézy ako sigur, ale publikovať by sa to seriózne nedalo.
Zaregistrován
10. 6. 2006
Tento grošík mi o pár dní príde domov, síce bežnejší typ, ale stav poteší...
Obrázky:
Zaregistrován
23. 6. 2007
No, já ho teda ve sbírce běžně nemám, a asi jen tak mít nebudu.😳 😆
Zaregistrován
10. 6. 2006
Som si urobil maličkú radosť s týmto bežným kremnickým denárikom. Stav nie je ideálny, ale tieto denáre naozaj krásne nebývajú, tak ma potešil. Hoďte sem ostatní foto týchto denárov, nech sa pokocháme, veľa ich tu na fóre nie je a pritom sa jedná o najčastejšie Karolove denáre.
Obrázky:
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.