Zaregistrován
15. 7. 2007
ten pusobi opravdu peknym dojmem, gratuluju, takovy by mne taky dokazal potesit - doufam, ze jak dojde, prihodis detailni fotky
Zaregistrován
10. 6. 2006
Ten grošík je už na Slovensku, má ho kamoš, len nejako nemám cestu k nemu skočiť. Premýšľam že zajtra ráno, uvidím. Potom sa pochválim.
Zaregistrován
25. 4. 2007
No povedzme si pravdu, koho by taký grošík nepotešil? Je to pekný, zachovalý kúsok, v žiadnej zbierke by veru hanbu nespravil.
Archy, gratulujem a ako aj iný očakávam detailnejšie fotky.
Ten denár je taký bežný, že ho kľudne môžeš vyhodiť, poprípade mi ho poslať aby si sa ho zbavil😎
Samozrejme že žartujem, mna by taký bežný denár potešil, miesto v zbierke by som mu určite našiel.
Zaregistrován
15. 7. 2007
ja nejaky takovy denarek mam, foto prihodim pozdeji. ale tak pekny myslim nebude😞
Zaregistrován
10. 6. 2006
Ani ten môj nie je nejaký pekný (myslím denár 😈 ), ale (už sme to tu so sigurom riešili) naozaj nie sú v krásnych stavoch vidieť. Veľká škoda, ikonograficky sú to naozaj krásne mince. Nahážte sem fotky, aj tak tu toto vlákno trochu drieme a pritom Karolove mince sú lahôdkou uhorského stredovekého mincovníctva...
Zaregistrován
10. 6. 2006
Normálne som na celom fóre našiel len zopár týchto denárov (prispievatelia: tenzor, stredo, sigur, MisoPN a ja - dúfam že som ich tu mohol prezentovať znova), všetko sú to horšie, alebo priemerné zachovalosti, čo svedčí o tom, že tieto mince sa väčšinou (čo som aj videl) vo vyložene dobrých kusoch neukazujú. Tá 4. minca je sigurova (výsek z konvolutu), isto by bola dobrá kvalitnejšia fotka, lebo ten denár je tu zatiaľ jediný pekný.😉 Poprípade sigur hoď aj ďalšie, určite sa môžeš pochváliť krásnymi stavmi - my smrteľníci bohužiaľ berieme len čo po tebe ostane.🙂
Tak bolo by dobré ak by tu aj ostatní prezentovali svoje fotografie mincí Karola Róberta, naozaj si to toto vlákno viac ako zaslúži.
Obrázky:
Zaregistrován
23. 11. 2010
... ešte môj referenčný ...
Obrázky:
Zaregistrován
10. 6. 2006
No ten je maškrtný, super!
Zaregistrován
10. 6. 2006
Ako tak pozerám na všetkých dostupných minciach, na týchto denároch mal Karol Róbert v štiepenom štíte vždy päť ľalií a súmerne uložených, lebo napr. na Ľudovítových svätoladislavských už je štiepená časť štítu ľaliami posiata.
Zaregistrován
24. 3. 2010
Ok, tak pridám môj najkrajší. Má tú záhadnú značku a navyše jednu aj vedľa samotného Karola.
Čo myslíte, čo by to mohlo byť? Btw. najviac to pripomína falus, ale to asi nieee 😁
Obrázky:
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.