Zaregistrován
13. 9. 2012
sigur napsal/a:
Ja akurát viem, že ako Lengyel (Pannonia Terra) vydal Gold book (dukáty), tak už nejaký ten rok chystá Silver book, kde by mali byť strieborné razby.
V slovenčine viem o jednej diplomovej a o jednej bakalárskej práci na túto tému. Koho sú to práce tu ale nezverejním, keďže na to nemám súhlas autorov.
Ide ti o niečo konkrétne alebo ti už štandardná literatúra nestačí?
Snažím se najít něco, kde by byly uvedené či alespoň načrtnuty vztahy uherské měny grošového či tolarového období k měnám sousedních zemí.
Zaregistrován
24. 3. 2010
Slovenská numizmatika XI. sa venuje práve tomuto obdobiu. Ak nemáš, môžem ti niečo z toho naskenovať.
Určite je niečo aj v Kronike peňazí na Slovensku. A samozrejme si skús stiahnuť aj Mišovu bakalárku.
Zaregistrován
13. 9. 2012
sigur napsal/a:
Slovenská numizmatika XI. sa venuje práve tomuto obdobiu. Ak nemáš, môžem ti niečo z toho naskenovať.
Určite je niečo aj v Kronike peňazí na Slovensku. A samozrejme si skús stiahnuť aj Mišovu bakalárku.
Mohl bych tedy požádat o nascanování dané části Slovenské numismatiky XI.?
mail to: inxxs@seznam.cz
Zaregistrován
24. 3. 2010
Pozeral som to podrobnejšie a minimálne 2 články by ti mohli pomôcť. Doma nemám skener, takže až v pondelok, ok?
Zaregistrován
13. 9. 2012
sigur napsal/a:
Pozeral som to podrobnejšie a minimálne 2 články by ti mohli pomôcť. Doma nemám skener, takže až v pondelok, ok?
OK 😉
Zaregistrován
13. 9. 2012
Mohl by mi ještě někdo prosím říct rozdíl mezi Lucrum camerae uváděno u Karla Roberta z Anjou a Renovatio monetae ???
Zaregistrován
15. 7. 2007
Lucrum camerae je dan. Renovatio monetae neni dan, ale je to laicky receno proces vynucene smeny stare mince za novou. Z obojiho samozrejme pramenil panovnikovi zisk. V tom je to stejne.
Zaregistrován
21. 12. 2008
Niekedy sa v prameňoch pod pojmom lucrum camerae myslí aj výmena peňazí, lepšie povedané zisk pre panovníka z tejto výmeny (hlavne počas vlády Karola) .
Zaregistrován
10. 6. 2006
sigur napsal/a:
V slovenčine viem o jednej diplomovej a o jednej bakalárskej práci na túto tému.
Myslíš diplomovú alebo dizertačnú prácu? O diplomovke neviem, ale mohla mi uniknúť.
Ja mám ešte doma okrem Mišovej jednu bakalárku s názvom Ikonografia uhorských panovníckych mincí v 14.-16. storočí, ak by bol záujem, viem poslať v PDF.
Zaregistrován
10. 3. 2009
Jasné pošli. Ďakujem😉
Processed coin catalogs 4.152 Auctions / 35.000 Lots
Všetko o bankovkách www.mojazbierka.sk :)
Sent from my ZX Spectrum
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.