Zaregistrován
10. 3. 2009
Bohužiaľ áno. Najmä v poslednej dobe sa najmä v Maďarsku mince horšej zachovalosti vylepšujú postriebrením, aby mali lesk ako blesk alebo patinovaním, aby žiarili všetkými farbami dúhy a v neposlednej rade aj klamlivým určením kvality. Sám som pár vecí z aukcie vracal.😞
Processed coin catalogs 4.152 Auctions / 35.000 Lots
Všetko o bankovkách www.mojazbierka.sk :)
Sent from my ZX Spectrum
Zaregistrován
10. 3. 2009
sigur napsal/a:
Aj mne pribudlo po dlhej dobe jedno falzum (Oliver ma ukrižuje, lebo to asi bude skorej napodobenina). Stano, nevymeníš za ten VX grajciar?😋
Nie nevymením. Ak by som začal zbierať ešte Karola Róberta, tak už si hodím mašľu.🙂
Processed coin catalogs 4.152 Auctions / 35.000 Lots
Všetko o bankovkách www.mojazbierka.sk :)
Sent from my ZX Spectrum
Zaregistrován
23. 9. 2011
tento denár Karola Róberta H497 zo štyrmi ľaliami, mincovňa Smolník, vyzerá prirodzenejšie🙂
Obrázky:
igormusinka@gmail.com
Zaregistrován
15. 7. 2007
sigur napsal/a:
Aj mne pribudlo po dlhej dobe jedno falzum (Oliver ma ukrižuje, lebo to asi bude skorej napodobenina)...
to sem uplne prehledl, sorry 😳
vypada to slusne a stribrne, tady bych klidne uveril vic napodobenine (ale vime, jaky je vlastne chaos v tom, co je falzum a co napodobenina...)
Zaregistrován
17. 12. 2018
sigur napsal/a:
Vrátim sa pri tomto type k značke, ktorá tu už bola viackrát diskutovaná (mravec, pipík, vianočná ozdoba...). Mal by to byť budzogáň, palcát alebo žezlo. Dám tu moju postupku (2 a 3 na denároch a 4 na obole)...
Ak dovolíte, rád by som sa s odstupom času opýtal, či už presne vieme o akú značku (konkrétne na denári H 495) ide?
posta.box@pobox.sk
Zaregistrován
24. 3. 2010
Vraj palcát, za mňa falus, follis. 😆
Zaregistrován
17. 12. 2018
Je to (palcát) domnienka alebo to máme niečim odborne podložené?
posta.box@pobox.sk
Zaregistrován
24. 3. 2010
Vyzerá to na konsenzus. Tak som to viackrát videl v maďarských popisoch (budzogáň). Odborne si to viem predstaviť len tak, že by sa v záznamoch mincovne našiel obrázok s popisom a to sa, myslím, zatiaľ nenašlo.
Zaregistrován
17. 12. 2018
Ďakujem za vysvetlenie. Dá sa ten "budzogáň" ako značka priradiť ku nejakej konkrétnej mincovni?
posta.box@pobox.sk
Zaregistrován
24. 3. 2010
Pre chýbajúce infromácie sa to bohužiaľ nedá.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.