Zaregistrován
17. 9. 2009
Rad by som poprosil Archyho a Sigura o pomoc s urcenim, vaha je cca 0,44g myslim ze sa jedna o Pohl 43, vdaka za Vas nazor.
Obrázky:
vo svete numizmatiky sa rad naucim nieco nove od skusenejsich.
Zaregistrován
24. 3. 2010
Podľa mňa je to Ľudovít. V opise vidím: M REGIS LO... čiže H-525. Ak by to bol Karol (H-492) jednalo by sa o dosť vzácnu mincu. Huszár mal k dispozícii iba jej perokresbu, zrejme z Réthyho katalógu.
Zaregistrován
17. 9. 2009
Konecne sa mozem pochvalit niecim co potesi ako kazdeho kto zbiera stredoveke uhorsko. Rad by som tu prezentoval Karolov Gros, je to jedna z prvych minci ktorymi zacina Pohlov katalog, konkretne 2-4, Gros bol razeny v rokoch 1330-32 a jedna sa o jeden z skutocne prvych uhorskych grosov. Za zmienku stoji nadherna mincova znacka B-T, ktoru sice Pohl nepriradil k ziadnemu mestu, ale nakolko pozna pre tieto grose len mincovne Buda, Kremnica, Offenbanya, Szatmar, predpokladam ze to bude prave BUDA a neviem co vzbudilo v Pohlovi pochybnosti ze ju k Bude nepriradil.
Gros je v skutocne krasnom stave, skoda len drobneho zosuchania reverzu a pravdepodobne stopach po horeni na averze (nad karolovov hlavou), aby nebol tento prispevok taky suchy skusim Vas poprosit ci niekto nemate zaznamenany nejaky odkaz na predaj tohto grosu, nikde som mu nevedel dohladat dvojca s inicialami B-T
Zaregistrován
17. 9. 2009
fotka
Obrázky:
Zaregistrován
13. 3. 2011
Minca krasna.
No nechapem tomu: pravdepodobne stopach po horeni na averze (nad karolovov hlavou)?? Prečo horeni?
Zaregistrován
17. 9. 2009
neviem co ine mohlo sposobit to zacernanie, ono to vazne vyzera ako ohorene, ale rad sa necham poucit ak sa mylim
Zaregistrován
24. 3. 2010
Už som ti k nemu gratuloval, ale nedá mi to...vážne je to krásny groš.
Ohorené (asi) anjouovské groše som videl (pohľadám foto) a vyzeralo to inak ako toto, bolo to hladké. Tu ako keby bola krusta...potom by sa to dalo dočistiť, samozrejme nejakým odborníkom.
Zaregistrován
24. 3. 2010
Samozrejme nechcem tvrdiť, že je to na 100 % ohorené...ale konzultovali sme to s Archym a s jedným numizmatikom-profesionálom.
Obrázky:
Zaregistrován
13. 3. 2011
Rad by som sa dozvedel, čo je krusta?
Zaregistrován
17. 9. 2009
http://www.cudzieslova.sk/hladanie/krusta
zaschnuty kus niecoho na niecom
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.