Zaregistrován
15. 10. 2011
Zdravím. Můžete mi prosím pomoci s určením tohoto 1/2 krejcaru? Překvapilo mne že je oboustranný. Děkuji.
Obrázky:
Zaregistrován
6. 7. 2009
Není to ražba Karla VI., je to 1/2 krejcar hrabství Montfort
Zaregistrován
15. 10. 2011
Tak to jsem netušil. Děkuji.
Zaregistrován
26. 4. 2015
Dobrý den, měl bych otázku ohledně pravosti tohoto dukátu Karla IV z prosincové Aurey. Zkoušel jsem minci vážit a má 3,35 g. Přijde mi to podezřelé, protože váha ostatních dukátů tohoto panovníka se pohybuje okolo 3,45 g. Co myslíte? Děkuji za každou odpověď.
Obrázky:
Zaregistrován
1. 8. 2010
myslím, že je to ešte v poriadku.
Otázne je, či nebola obrúsená hrana, aby sa zakryla stopa po očku, preto úbytok hmotnosti. Nad madonou je dosť úzky okraj.
blasko.juraj.ml@gmail.com
Zaregistrován
11. 2. 2016
Zdravim. Taky pridam jednoho Karlika, vazneji se tomuto konicku teprve zacinam venovat, a chystm se na prurez 1 tolaru Habsburkskych panovniku a tohle je prvni kousek ,.) 1738 Hall MM hadam ze Ignaz Sebastian Fenner ale nejsem si jisty.
Obrázky:
Najít dokonalý květ na rozkvetlé třešní není jednoduchý úkol, kdyby člověk strávil celý život hledáním dokonalého květu, nebyl by jeho život promarněn.
akolita@seznam.cz
Zaregistrován
26. 1. 2013
Na začátek sbírat mince Karla VI. ??? Dobrá odvaha... A ještě začít s tolarama? Hmm... To já začal s 3 krejcarama a pomalu přecházím na 15 krejcary a tolary pouze náhodně. Ale každej má jiné schopnosti 😆
Jinak škoda těch škrábanců na aversu... 😕 Jinak by byla OK
Zaregistrován
6. 7. 2009
Není to Hall ale Vídeň.
Zaregistrován
11. 2. 2016
MUDRakula: 3krejcarky sbiram taky, ale jeste jsem si neujasnil co od nich chci. Zatim sem tam nejaky vymenim a sem tam se nejaky zaplete pod civku detektoru. Nejvic me lakaji Ceske mincovny 17.st. ale mam prave trosku respekt z rodovich razeb. Tolary chci delat jen prurezove, jeden na panovnika. Mimo rodovich razeb. Ty bych rad jen Sliky z Plane ale to je u vetsiny tolaru cenova relace pro me zatim prilis vysoka a moc casto se neobevi. U minci mi nejde o vzacnost tolik jako o zachovalost. A rovnou k te vidni, poprosim P. Kuceru: zatim mi unikaji znacky mincoven ve zkratkach. Teda se zeptam. Jak zjistim mincovnu? Mm urcuji z katalogu mincmistru podle mincovny a doby, tudiz toto by tedy mel byt J.I. Keibel? Trosku me mrzi ze to neni hall jelikoz tak jsem ji kupoval a ne zrovna od novacka 😲
Najít dokonalý květ na rozkvetlé třešní není jednoduchý úkol, kdyby člověk strávil celý život hledáním dokonalého květu, nebyl by jeho život promarněn.
akolita@seznam.cz
Zaregistrován
19. 4. 2014
Lahko -podla erbu na hrudi.V tomto pripade znak Viedne.
mamabc1234@gmail.com
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.