Zaregistrován
24. 3. 2010
Fidzi napsal/a:
...tak som sa pokúšal zistiť čím je práve tento kus výnimočný.
Ideálne, keby si svoje zistenia o počte kusov atď. spolu s otázkou zaslal samotnej aukčnej spoločnosti. Lebo to vyzerá tak, ako píše Evropa1.
Zaregistrován
10. 3. 2009
sigur napsal/a:
Ideálne, keby si svoje zistenia o počte kusov atď. spolu s otázkou zaslal samotnej aukčnej spoločnosti. Lebo to vyzerá tak, ako píše Evropa1.
Snažím sa ísť najjednoduchšou cestou, takže ako prvé som sa pokúšal zistiť podrobnosti v aukčnej spoločnosti. Ale už si to nepamätajú.
Ako som písal vyššie tých kusov v EF/UNC-UNC/UNC je minimálne 9, takže teória Evropu nie je správna.
Processed coin catalogs 4.152 Auctions / 35.000 Lots
Všetko o bankovkách www.mojazbierka.sk :)
Sent from my ZX Spectrum
Zaregistrován
22. 7. 2011
Proč by ale nebyla moje teorie správná, když na základě vyššího počtu zpochybňuji názor aukčního domu, který označuje minci vzácností "RRR" a udává na trhu pouze 4 kusy? Přeci v obou případech se aukční dům zcela mýlí?
Já jdu právě tou nejjednodušší cestou. Pokud je na trhu více než 10 kusů mincí - a to lze dokázat - pak nelze minci označit "RRR" a pokud jsou nám známy více jak 4 kusy, pak aukční dům pravdu nemá!
Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz
Zaregistrován
26. 8. 2012
No, v tomto případě je to myslím jasné.
Zmíněný 1/2 tolar pochází z aukce AMS před 8 lety kde nebylo v popisu o vzácnosti ani zmínky-prodáno tehdy za 550 eur.
Po přidání patřičné omáčky o 4 kusech prodáno za 2.400 eur...
Jde jen o marketingový tah firmy-o zvýšení zájmu o některé z jejich položek,kde se zřejmě spoléhají na to že si zájemci a řada potencionálních kupců nebude dané informace ověřovat...což se stalo i v mém případě,jak dále uvedu.
Nevěřím na jejich neinformovanost.
Tento popis o 4 kusech na trhu se u nich nevyskytl poprvé.
Třeba zde u tohoto tolaru Josefa II.1783 A v nepříliš kvalitním stavu:
Zde jsem se i já plně spolehl na tento údaj a výskyt neověřoval.
Prodal sem tedy své dva kusy a uvedl u nich tento zavádějící údaj,který jsem bral jako fakt...a nyní už s tím nic neudělám.
Zde:
https://aukro.cz/josef-ii-tolar-1783-a-rr-6982857837
Na základě tohoto dotazu na 1/2 tolar,kde mi popis připomněl v podstatě stejný popis u tolaru J.II. jsem se nyní poohlédl a nalezl v archívech dalších 8 kusů...tedy s mými dvěma už 10.
Myslím že bude dobré v budoucnu tuhle bajku o 4 kusech nebrat v potaz.
Jinak značení R,RR..nebo chcete-li"Sehr selten in dieser Erhaltung" je u špičkových kusů jinak poměrně běžnější mince naprosto v pořádku a běžně se používá,přesně jak píše Evropa1
Zaregistrován
21. 12. 2008
Pozdravujem,
Vedel by mi prosím niekto pomôcť nájsť nejaký aukčný výsledok tohto 3 grajciaru Karola? Je v peknom stave, no nedarí sa mi ho nikde dohladať. Za prípadnú pomoc vopred ďakujem🙂
PS: dúfam, že mincovňu Viedeň som určil správne🙂
Obrázky:
Zaregistrován
10. 3. 2009
1/2 toliar 1735 KB aukcia ČNS Praha #82 (01/2021) a ČNS Praha #85 (12/2021)😲
To je hnus velebnosti! Kam sme to dojeli?
Obrázky:
Sent from my ZX Spectrum
Zaregistrován
24. 3. 2010
A čo to urobili s perlovcom na averze na 9.hodine?
Zaregistrován
23. 12. 2015
Asi ho dodělali.Původně to vypadá , že mince mohla být zasazena v rámečku .Mince by mě s touto historií asi nebavila , ale práce jako taková ...dobrá :- ) .Holt člověk se musí pořád učit :-)
Zaregistrován
24. 3. 2010
Celkom pekný bratislavský Wodrodyho 3 grajciar. 😉
Obrázky:
Zaregistrován
10. 3. 2009
Sigur, ty máš takú zvláštnu schopnosť. Každého nasr...diť.🙂 Ale inak gratulujem k peknému kusu.😉
Sent from my ZX Spectrum
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.