Zaregistrován
28. 6. 2008
moc pěkný kousek...
Když se tak na ně dívám, tak mne napadlo zamyšlení... (srovnávala jsem ještě s mým kutnohorským), tak je opět velmi zajímavé sledovat odlišné provedení portrétů, přesně jak se řešilo u Leopolda. Co rytec, to jiný styl. Velká škoda, že se takto pěkné portrétní mince u nás nerazily už od doby denárů. Mohli bychom si pak lépe představit ke slavným jménům i tváře...
Zaregistrován
6. 11. 2010
Pravda, je to trochu rozdíl😃 Nebyl on Vratislav II. také přeci jen Habsburk?😃
Obrázky:
Zaregistrován
28. 6. 2008
..no, teď si toho Vratislava opravdu umím představit 😆 😆 😆
Zaregistrován
7. 10. 2006
korunka napsal/a:
... Velká škoda, že se takto pěkné portrétní mince u nás nerazily už od doby denárů. Mohli bychom si pak lépe představit ke slavným jménům i tváře...
denáry jsou takové krásné právě proto, jaké jsou, nic bych na nich neměnil😉
Zaregistrován
28. 6. 2008
..já ano, nejlépe cenu :-) Bohužel jsou pro normálního člověka na sbírání téměř nedostupné, i když i to je dost relativní, ale jinak samozřejmě souhlas, každé období má své, i ty denáry jsou zajímavé mince. Teď už jsme ale opravdu hodně odbočili.
Zaregistrován
28. 6. 2008
...a protože jsme, s mým přičiněním, zase zavedli téma úplně jinam, tak sem raději dám ten zmiňovaný kutnohorský 3-krejcárek. Sice není luxusní, ale určitě o dvě třídy lepší, jak můj pražský.
Obrázky:
Zaregistrován
6. 7. 2009
je krásný
Zaregistrován
18. 1. 2010
to korunko je pěkný a rozhodně nadprůměrný ve srovnání s běžnými kusy.Jinak sbírání mincí není jen o luxusních kusech,ale hlavně o tom ,aby měl člověk z dané mince radost.To znamená,když máš radost i z toho pražského 3 krejcaru,tak ta mince splňuje svůj účel.Samozrejmě,že taková mince musí stát adekvátní peníze.Jen tak dále-mince Karla VI. patří k druhově a výtvarně k nejzajímavějším mincím na našem území po roce 1618.Ještě by to chtělo nějaký drobák-1 krejcar ,1/2 krejcar-2 fenik a fenik aby jim nebylo smutno
Zaregistrován
28. 6. 2008
.. na jeden 1 krejcar už mám políčeno, ale jinak do budoucna určitě na ukázku různé nominály také přibudou... ale protože to není mé hlavní sběratelské období, tak je to samozřejmě výhled do budoucna a to platí určitě i u ostatních Habsburků, do dob M.T.
Zaregistrován
30. 9. 2010
po precitani predchadzajucich prispevkov si teraz niesom isty..
je to mincovna Praha?
#49: https://www.sberatel.com/diskuse/topic.php?post=232246&topic=13505#post232246
jacisin76@yahoo.com
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.