muisa – Někdy právě to určování, hledání a pátrání po historických souvislostech je to pěkné na numismatice. Jindy je to naopak k uzoufaní, ne a ne s problémem pohnou, instituce neodpovídají na emaily a literatura není k sehnání.
O to větší radost pak mám z dosaženého výsledku a vyřešeného problému. Právě proto, že takové stránky které hledáš neexistují, fórum jako je toto funguje.
😉
Muisa: s určením mincoven ( tedy pokud se nejedná o rozsypaný čaj atd. ) bych možná mohl pomoc ( pouze by mi to chvilku trvalo ). Otázkou je o jaké mince se jedná. Jestli naše, nebo svět. Přibližné období.
Na nějaké velké dohledávání nemám bohužel čas ( to málo, co mám, věnuji své sbírce )
Mohl bych pomoci i s vytvořením podkladů pro tisk katalogu. Program na to mám a můžu si ho upravit podle svých potřeb.
Pokud by si někdo chtěl umístit svou sbírku na webu a je líný nebo tupý se obsírat s vlastní website (jako třeba já),
toto je docela dobré řešení:
http://omnicoin.com/
Není to ideální ale zdarma a velice jednoduché.
😉
:shock:
To není možné, někde děláš chybu.
Předpokládám že jsi se zaregistroval a máš otevřeno “My collection”.
Klikneš "Add new coin”
Po pravé straně si napíšeš všechno povídání, úplně vlevo klikneš “This coin is for sale” YES nebo NO.
Pak klikneš první “Browse” a vybereš si obrázek aversu, potom klikneš to druhé “Browse” a vybereš si obrázek reversu.
Poté klikneš “Upload Images” a obrázky se nahrajou, musí být .jpg a nesmí být větší než 1 MB.
Úplně nakonec klikneš vpravo dole “Add coin to my collection” a je to.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.