Moderátoři: numismat, smith

xjert01

Uživatel

Zaregistrován:
17. 8. 2010

Vytvořeno:
28. 3. 2013, 20:31

gorila: mozna myslis jeden list (sheet)...

Hurley

Uživatel

Zaregistrován:
6. 11. 2010

Vytvořeno:
28. 3. 2013, 20:37

Mám vlastně všehovšudy pouze jeden soubor, kde mám spoustu listů jak píše xjert. Na prvním listu je ten souhrnný seznam a na ostatních pak ty jednotlivé mince (na listu vždy kolem 20-30 mincí)

gorila

Uživatel

Zaregistrován:
27. 12. 2010

Vytvořeno:
29. 3. 2013, 07:35

Inu, když je někdo odvážný...

Jedna dvě, Baba jde. Jde si Jaga pro tebe.

Hurley

Uživatel

Zaregistrován:
6. 11. 2010

Vytvořeno:
29. 3. 2013, 07:57

Proč odvážný?

gorila

Uživatel

Zaregistrován:
27. 12. 2010

Vytvořeno:
29. 3. 2013, 12:02

Hurley, vydej se někdy na Devcon či Teched kde lidé pracující s Excelem jistě najdeš a poslechni si srdceryvné příběhy o tom, jak velké Excelové soubory vytvořeny a užívány byly.

Teda do tej doby než lehly a ten kdo neměl zálohu o sebevraždě přemýšlel.

Jedna dvě, Baba jde. Jde si Jaga pro tebe.

Hurley

Uživatel

Zaregistrován:
6. 11. 2010

Vytvořeno:
29. 3. 2013, 14:22

Samozřejmě, podobných hrozeb jsem si vědom a po neblahých zkušenostech zálohuji vše😉

mulisk007

Uživatel

Zaregistrován:
19. 4. 2013

Vytvořeno:
20. 4. 2013, 10:38

Ahoj všem,
rád bych se zeptal na toto. Vyzkoušel jsem několik programů (Collection Studio, Organizer Deluxe) v demo verzi a nakonec jsem se rozhodl pro NUMISMATIC SAFE.
Jsou tu dvě ALE.
Řadím si mince dle KÓDU za sebou. Ale když chci doplnit další minci mezi ty dvě mince, tak už jí tam nemůžu dostat. Stále se mi tlačí na konec řady, i když jí dám pořadové číslo a té následující minci pořadové číslo posunu.

Za druhé.
Když chci k minci přiřadit do záložky SOUBORY dokumnet je to vlastně jen odkaz na soubor v počítači neuloží se to programu. To znamená, že nikdy nemůžete změnit složku v počítači. Ale u sw. Collection Studio šlo do souboru dokument uložit a ten si ho uložil jakoby do sebe a klidně složka ve vašem PC mohla být smazána.

Nebo dělám něco špatně?
Nevíte někdo jak na to?
Děkuji za odpověď.

Kucera

Moderátor

Zaregistrován:
6. 7. 2009

Vytvořeno:
20. 4. 2013, 11:03

Ahoj všem, rád bych se zeptal na toto. Vyzkoušel jsem několik programů (Collection Studio, Organizer Deluxe) v demo verzi a nakonec jsem se rozhodl pro NUMISMATIC SAFE. Jsou tu dvě ALE. Řadím si mince dle KÓDU za sebou. Ale když chci doplnit další minci mezi ty dvě mince, tak už jí tam nemůžu dostat. Stále se mi tlačí na konec řady, i když jí dám pořadové číslo a té následující minci pořadové číslo posunu. ...

Poradi mince ve sbirce se urcuje dle kodu ve sloupci Kod. Mate na vyber ze 3 moznosti:

1. Mince se zobrazuji v poradi dle kodu vzestupne (od nejnizsiho po nejvyssi)
  2. Mince se zobrazuji v poradi dle kodu sestupne (od nejvyssiho po nejnizsi)
  3. Mince se zobrazuji v poradi tak jak byly vlozeny

Najedte kurzorem ve sloupci Kod vpravo vedle oznaceni Kod a kliknete - mince se vam zaradi do poradi dle kodu (vedle oznaceni Kod se objevi maly trojuhelnicek - sipka). Dalsimi kliknutimi na tento trojuhelnicek si muzete vybrat z vyse uvedenych moznosti 1.-3.
P.S. Taky mi trvalo nez jsem na to prisel, v navodu o tom neni zminka.

mulisk007

Uživatel

Zaregistrován:
19. 4. 2013

Vytvořeno:
20. 4. 2013, 12:16

Díky moc vyzkouším.

Já to do teď dělal tak, že jsem všechny následující mince musel smazat. Vložit tu novou a pak vložit ty následující, aby to šlo chronologicky.

mulisk007

Uživatel

Zaregistrován:
19. 4. 2013

Vytvořeno:
20. 4. 2013, 12:26

Tak jsem to vyzkoušel. Nefunguje.

1. Na zkoušku jsem založil minci, která má číslo 89, pak 91 a pak číslo 90. Bohužel ta 90 se mezi ty čísla 89 a 91 nedostane.
    Viz. příloha
    A přitom by stačilo udělat to aby si to člověk mohl přesunout na jakoukoliv pozici. Myslím tím takové to chytnutí (ťapnutí)

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.