Moderátoři: numismat, smith

Gizeh

Uživatel

Zaregistrován:
13. 7. 2011

Vytvořeno:
13. 4. 2016, 09:43

Program Guldiner jsem si pořídil v dubnu 2015 ,pracoval spolehlivě do té doby než mě odešel počítač .Nový počítač-. náhradní licence 99 kč .V neděli jsem přešel na Windows 10 program to vyhodnotil jako nový počítač a přepnul se do demo .Prodejce mi zaslal novou náhradní licenci-99 kč program opět pracuje .POZOR některé čističe Vám mohou vymazat data například cleaner .Tento program mohu doporučit.

taho

Uživatel

Zaregistrován:
7. 2. 2011

Vytvořeno:
13. 4. 2016, 09:49

Doporučit??? Čistit je potřeba. Např. WIN 10 chystají další velkou aktualizaci, takže mohou opět vyhodnotit jako nový program atd..
O koupi programu již delší dobu uvažuji. Přesněji napsáno již uvažoval.

Lukas105s

Uživatel

Zaregistrován:
17. 3. 2014

Vytvořeno:
13. 4. 2016, 09:58

Já používám ten Open Numismat, který doporučil kolega Henk, a jsem s ním spokojen. Je jednoduchý na ovládání a dobře se v něm vyhledává podle různých parametrů.

Gizeh

Uživatel

Zaregistrován:
13. 7. 2011

Vytvořeno:
13. 4. 2016, 12:41

Třeba autor programu pteranodonsoft k aktualizacím WIN 10 podá informace
Čistič cleaner mě vymazal i jiné data

pteranodonsoft

Uživatel

Zaregistrován:
28. 2. 2015

Vytvořeno:
24. 9. 2016, 22:58

Bohužel Microsoft se po přechodu na win 10 chová jako by to byl jiný počítač. Proto je nutné Guldiner přelicencovat. Jelikož Guldiner nepřistupuje bez souhlasu uživatele k internetu, tak jeho zabezpečení je vázáno na počítač. Důvod je ten, že spousta uživatelů si nepřeje, aby bez jejich vědomí program cokoliv odesílal a to plně respektuji.
Co se týká čističů disků, tak je jen na uživateli co a jak dělá. Mě osobně nikdy při čištění žádná data nezmizela. Při standartním čištění se nemažou dokumenty a pokud ano, tak je něco hodně špatně.
A k programům, které jsou zadarmo napíši jediné, "nikdo Vám nikdy nedá nic zadarmo".

Ducaton

Uživatel

Zaregistrován:
10. 8. 2011

Vytvořeno:
30. 9. 2016, 11:29

Možná by mohlo fungovat navrácení aktualizací (downgrade) a deaktivování licence, opětovná aktualizace systému a opětovné aktivování licence. Nevím, jak to má zařízené zrovna tento software, ale já když kupuji jednorázové licence, tak je běžná praxe funkčnosti na jednom zařízení v jednu chvíli, to znamená, že není problém v případě vycestování deaktivovat program na PC a aktivace na NTB, resp. ani opětovné navrácení při navrácení se do běžného provozu. O náhradních licencích za sníženou cenu slyším poprvé.

PetrPa

Uživatel

Zaregistrován:
1. 9. 2016

Vytvořeno:
3. 10. 2016, 20:16

Dobry den, znate nejaky program na katalog minci a i bankovek. Nejlepe zdarma ke stazení.

Nasel jsem sice : http://www.pteranodonsoft.cz/ tam je sice ke stazení demo verze ale nejak mi to nejede a hlasi chybu.

Predem dekuji za odpoved

Profilový obrázek
smith

Moderátor

Zaregistrován:
6. 2. 2009

Vytvořeno:
3. 10. 2016, 20:20

PetrPa napsal/a:

Dobry den, znate nejaky program na katalog minci a i bankovek. Nejlepe zdarma ke stazení.

Nasel jsem sice : http://www.pteranodonsoft.cz/ tam je sice ke stazení demo verze ale nejak mi to nejede a hlasi chybu.

Predem dekuji za odpoved

To je naozaj problém si prečítať predchádzajúce príspevky?! A nutne trikrát zadať tú istú otázku do tri rôzne témy?

http://notafilia-smith.blogspot.com/
Môj blog o bankovkách platných na našom území, a o ich zbieraní.
http://wartberg-szenc.blogspot.com/
Prechádzka mestom, pomocou dobových pohľadníc.

Psax

Uživatel

Zaregistrován:
9. 2. 2012

Vytvořeno:
31. 10. 2016, 15:27

Gizeh napsal/a:

POZOR některé čističe Vám mohou vymazat data například cleaner .

...

Čistič cleaner mě vymazal i jiné data

"Čistič" je nevymazal. Vymazal jste je sám tím čističem. Vše se dá nastavit...

(Mimochodem, jsou to ta data, ne ty data, čili data byly vymazány... 😁 )

s úctou
pan Psax

Gizeh

Uživatel

Zaregistrován:
13. 7. 2011

Vytvořeno:
2. 11. 2016, 07:08

Důležité upozornění!!! Přechod na Windows 10 a na Windows Aniversary!
Před vlastním přechodem proveďte zálohu dat programu Guldiner Light. Program Guldiner Light je zpětně kompatibilní, o Windows 10 to však neplatí a při čištění disku je schopen odstranit použivané data.
Po přechodu na Windows 10 nebo na Windows Aniversary je nutné u programu Guldiner Light obnovit licenci. Důvod je ten, že spousta uživatelů si nepřeje, aby program svévolně přistupoval na internet, proto je program Guldiner Light licencován proti počítači.
Výhoda je, že program nepotřebuje komunikovat s žádným serverem na internetu a tím garantuje, že přes něho nejsou odcizené žádné data.
Nevýhodou je, že při změně operačního systému (což přechod na Windows 10 je) je nutné obnovit licenci.

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.