Potřebuji poradit!
Potřebuji pomoct odpovědět na otázku v tématu https://www.sberatel.com/diskuse/topic.php?id=4081
k 18:09 poslednímu příspěvku, díky
Na své tabulce mincích MT, taky právě makám sám, už asi 2 dny s velkýýýma přestávkama😆
Tím jsem chtěl říct, že jsem již pochopil tu obrovskou práci, která musela být vložena do knihy, kterou jsem nakonec sehnal za ubohý 200,- a již se nedivím starším a zkušenějším sběratelům a jejich názorům!!!
Kupovat knihy se vyplatí i začátečníkům, jako jsem třeba já!!! Ty informace jsou pro ty začátky velmi důležité a jako takové mají svou hodnotu, vyjádřenou např. v penězích. Čím dřív to lidé pochopí a přestanou s takovými statky nakládat jako s něčím co se dá okopírovat (tzn. ukrást) tím líp!!!!
A to už vůbec, jako designér nábytku a interiéru, nemluvím např. o kradení nápadů!!!!!!! 👿 👿 👿 👿 👿 👿 👿 👿 Tam můžete ztratit peníze za několik let vývoje třeba i během krátkého rozhovoru s konkurencí!!! Bych pak zabíjel!!!
Le Corbusier: „Buď tím, kým jsi“
přečti si po sobě co jsi napsal, a pak se o sobě chvilku v klidu zamysli 😐
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)
Ano, z toho plyne, ze by si kazdy mel sbirat co chce a na co ma. Pricemz to jakym zpusobem to dela (stazene programy z netu, pdf knihy, atd) by melo byt na osobe samotne. A to ze tady bude vetsina diskuze postavena na pripominkach a narazkach, ktere by mohli nekterym mladym sberatelum sebrat chut, neni podle me zrovna vhodne. Dost lidi si stezuje, ze se ke sberatelstvi nemaj mlady lidi. Napr na CNS Praha, kde je 90% lidi v duchodovem veku (Dracek ty ne🙂 ) a po mladych ani pamatka. Ale proste s takovym pristupem se kterym se tu obcas na sberateli clovek setka to opravdu moc nepujde. At si Waluigi nebo kdokoli jiny stahuje z netu pdf kdyz tam jsou nebo dalsi veci. Vsichni vi, ze dnes mlady nectou knihy tak proc si neprecist alespon pdf, nebo clanky na netu.
Je to pouze muj nazor a predpokladam, ze semnou vetsina zdejsich matadoru nebude souhlasit.
Přebytky antických mincí http://imince.net/?cat=2
Katalog účelových známek http://imince.net/katalog-ucelovych-znamek/
PDF knihy mám jen fakt vážně staré (tím myslím starší než jsem já), jako je třeba J.Smolík Pražské groše a jejich díly atd. Moderní nové knihy si zapůjčuju v knihovně nebo kupuju
Měl by ses opravdu začít věnovat studiu numismatiky jako takové!!! Je rozdíl, když se tady najde nějaký amatér s otázkou našel jsem minci, co to je??? a tvými dotazy!!!
Ani se již nedivím zdejším lidem, že neodpovídají!!! Nemělo by to smysl a stejně by ses nic nenaučil!!! Musíš si uvědomit, že numismatika se dá chápat jako samostatný sdudijní obor a nemůžeš očekávat, že ti tady vysokoškolsky vzdělní lidé všechno řeknou jen tak!!! To by pak vysoká škola a studium postrádala smysl!!! Stačilo by se zeptat jak se staví dům a pak by sis hned založil firmu??? Blbost!!! Buď sbíráš pro radost a detaily na mincích tě nezajímají a nebo musíš dostat rozum a začít informace shánět sám a ptát se pouze kde by se takovéhle informace daly sehnat.S tím si myslím že ti tady všichni rádi poradí!!!!!!
Samozřejmě že tady ale zdejší skupina lidí nemůže očekávat od žáka 8. třídy mentální vyspělost např. 25 letého mladíka...
Nesouhlasím!!! Dle mého názoru se zdejší snaží opravdu jen a pouze poradit!!!
Ne urážet!!! Všichni noví sběratelé můžete být jen a jen rádi, že jste se dostali do této skupiny lidí a ne do skupiny aukro... atd... (tím nemám nic proti aukru, ale zdá se mi, po nějakých zkušenost, že aukro se pomalu stává samostatně fungujícím trhem, který má ovšem s realitou pramálo společného... 😁 )
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.