xstancl1: s obsahem vety "Vsichni novi sberatele.." se sice da souhlasit, ale stejne jako predchozi je to napsano takovym stylem, ze clovek musi souhlasit i s Misakem (a to uz davno nejsem student)...
Numismatika dnes uz je pristupna pro kazdeho a je jeho vec co bude sbirat. O verejne dostupnych informacich plati to same.
Já sem strašnej konzervativec!!! (a student ještě nějakou dobu taky (VŠ)) a ať si každej sbírá co chce, ale nevím, co potom dělá takovej člověk tady, na tomhle také konzervativně pojatém fóru... Už i já jsem pochopil, že informace (o kterých je tady řeč) nejsou zadarmo ani v oboru, který má člověk vlastně jako koníčka a ne zdroj obživy...
Problém s malým počtem začínajících sběratelů bych neřešil. Na aukru je jich zdá se dost a i kdyby ne, tak alespoň zůstanou kvalitní mince ve správných rukou 😁
Dále si myslím, že tady už dávno není řeč o veřejně dostupných informacích...
Numismatika (namysli sbírání mincí) zůstane Královským koníčkem (řečeno někým přede mnou) jen pokud zůstane zahalena alespoň nějakým tajemstvím
a uzavřeným okruhem lidí, kteří se mu opravdu věnují celý život...
Já sbírám cca. 2 roky (od emise 2008 české mincovny cca.) a chytlo mě to tak moc, že pomalu začínám chápat zdejší zkušenější sběratele... Mimo to, nakupuji pouze poslední půl rok a do té doby jsem pouze studoval a rozhlížel se co, kde a za kolik... a po této době si připadám stále jako úplný amatér 😉
Le Corbusier: „Buď tím, kým jsi“
xstancl1 napsal/a:
Já sem strašnej konzervativec!!! (a student ještě nějakou dobu taky (VŠ)) a ať si každej sbírá co chce, ale nevím, co potom dělá takovej člověk tady, na tomhle také konzervativně pojatém fóru... Už i já jsem pochopil, že informace (o kterých je tady řeč) nejsou zadarmo ani v oboru, který má člověk vlastně jako koníčka a ne zdroj obživy...
Problém s malým počtem začínajících sběratelů bych neřešil. Na aukru je jich zdá se dost a i kdyby ne, tak alespoň zůstanou kvalitní mince ve správných rukou 😁
Dále si myslím, že tady už dávno není řeč o veřejně dostupných informacích...
Numismatika (namysli sbírání mincí) zůstane Královským koníčkem (řečeno někým přede mnou) jen pokud zůstane zahalena alespoň nějakým tajemstvím a uzavřeným okruhem lidí, kteří se mu opravdu věnují celý život...
Já sbírám cca. 2 roky (od emise 2008 české mincovny cca.) a chytlo mě to tak moc, že pomalu začínám chápat zdejší zkušenější sběratele... Mimo to, nakupuji pouze poslední půl rok a do té doby jsem pouze studoval a rozhlížel se co, kde a za kolik... a po této době si připadám stále jako úplný amatér 😉
Velmi pěkně řečeno, děkuji... 😉
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)
V tom pripade bych skoro rekl, ze zde nemam co delat.
Přebytky antických mincí http://imince.net/?cat=2
Katalog účelových známek http://imince.net/katalog-ucelovych-znamek/
Začal jsem používat program THE NUMISMATISTS SAFE, V1.5, zdá se mi úplně úžasnej, ani ho nedokážu využít naplno. Cena toho programu vzhledem k ceně mincí a ostatních pomůcek je zanedbatelná. Odkaz na něj http://www.cz.hobbykeeper.com/
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.