Moderátoři: Archypov, facctory, smith

Pertholdus

Uživatel

Zaregistrován
15. 11. 2021

#1 - 16. 11. 2021, 13:13

Dobrý deň prajem, neviem či si niekto moju tému a príspevok vôbec všimne, ale dlhodobo som veľký fanúšik obdobia anjuáncov na našom tróne, hlavne ten "náš" Karol, to bol kráľ v mojich očiach najvýnimočnejší..milujem každú informáciu z obdobia začiatku 14teho storočia, to obdobie je moja srdcovka, je to téma tak obsiahla, že by na ňu nestačili dva životy..ja som sa rozhodol že by som chcel zbierať mince z tohoto obdobia, aby som sa ešte viac priblížil k pochopeniu života v tej dobe a aby som ho pocítil aj tou malou váhou mince v rukách, táto téma je však tak strašne obsiahla, že neviem kde začať, nechcem nakúpiť mince zbytočne predražené, nechcem nakúpiť falzá, pomohlo by mi z kade mozem objednávať (niečo som našiel na aukre a niečo na pannonia terra), možno nejaké pdfká zo zaujímavými štúdiami z tohoto obdobia, potreboval by som v tých prvých krôčikoch niekoho kto znesie ten začiatočnícky zápal a množstvo otázok..kto mi pomôže robiť menej chýb a ukáže mi aspoň sem tam cestu aby som sa nestratil, našiel by sa tu človek, ktorý by mal malú dávku trpezlivosti?

grofik

Profilový obrázek
Uživatel

Zaregistrován
23. 10. 2006

#2 - 16. 11. 2021, 13:52

Navrhujem poobzerať a kúpiť literatúru napr. Nálezy mincí na Slovensku, súbor kníh je cca. 10ks.
Dobrá pomôcka sú knihy napísané už neboztikom Dr. Hunkom.

Múdry sa teší objaveniu pravdy, hlupák falošnosti.

___

Uživatel

Zaregistrován
24. 3. 2010

#3 - 16. 11. 2021, 14:13
Dobrý deň prajem, neviem či si niekto moju tému a príspevok vôbec všimne, ale dlhodobo som veľký fanúšik obdobia anjuáncov na našom tróne, hlavne ten "náš" Karol, to bol kráľ v mojich očiach najvýnimočnejší..milujem každú informáciu z obdobia začiatku 14teho storočia, to obdobie je moja srdcovka, je to téma tak obsiahla, že by na ňu nestačili dva životy..ja som sa rozhodol že by som chcel zbierať mince z tohoto obdobia, aby som sa ešte viac priblížil k pochopeniu života v tej dobe a aby som ho pocítil aj tou malou váhou mince v rukách, táto téma je však tak strašne obsiahla, že neviem kde začať, nechcem nakúpiť mince zbytočne predražené, nechcem nakúpiť falzá, pomohlo by mi z kade mozem objednávať (niečo som našiel na aukre a niečo na pannonia terra), možno nejaké pdfká zo zaujímavými štúdiami z tohoto obdobia, potreboval by som v tých prvých krôčikoch niekoho kto znesie ten začiatočnícky zápal a množstvo otázok..kto mi pomôže robiť menej chýb a ukáže mi aspoň sem tam cestu aby som sa nestratil, našiel by sa tu človek, ktorý by mal malú dávku trpezlivosti?

Našiel. Napíš mi na lupola zavináč bodka sk
Time to give back...😉

Stredo

Uživatel

Zaregistrován
17. 9. 2009

#4 - 16. 11. 2021, 14:27

Sigur je jeden z najvacsich odbornikov na drobne razby z tohto obdobia u nas, aj ked by urcite skromne nesuhlasil. Ak budes potrebovat s niecim pomoct napis, voleni krali su aj moja srdcovka a nieco malo mozno budem vediet poradit.

Lukasstredansky zavinac gmail

vo svete numizmatiky sa rad naucim nieco nove od skusenejsich.

___

Uživatel

Zaregistrován
24. 3. 2010

#5 - 16. 11. 2021, 15:00

Stredo napsal/a:

Sigur je jeden z najvacsich odbornikov na drobne razby z tohto obdobia u nas...

Pri čítaní tohoto sa mi zježili chlpy...😃

P.S. Lukáš, myslím na teba (numizmaticky 😋 ), len tento týždeň som od rána do večera na služobkách.

Pertholdus

Uživatel

Zaregistrován
15. 11. 2021

#6 - 16. 11. 2021, 16:19

Keď zadávam Váš mail napíše mi že adresu nejde rozpoznať, nemá byť medzi tým zavináčom a .sk ešte niečo?🙂

Pertholdus

Uživatel

Zaregistrován
15. 11. 2021

#7 - 16. 11. 2021, 16:20

Našiel. Napíš mi na lupola zavináč bodka sk//
Keď zadávam Váš mail napíše mi že adresu nejde rozpoznať, nemá byť medzi tým zavináčom a .sk ešte niečo?🙂

___

Uživatel

Zaregistrován
24. 3. 2010

#8 - 16. 11. 2021, 17:02

centrum
Sorry, písal som to narýchlo😃

Pertholdus

Uživatel

Zaregistrován
15. 11. 2021

#9 - 16. 11. 2021, 18:46

Sigur, mail som poslal, snáď úspešne dorazí, za každú cennú radu v najbližších dňoch budem každému z vás veľmi vďačný a ďakujem za rýchlu odozvu na môj prvý príspevok🙂 postupne by som rád oslovil aj teba Stredo🙂

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.