jj "To jsme takhle jednou dostali rozkaz,, naklást po celé republice věnce na hroby prezidenta Beneše. Místo pušky věnec, výskok z letadla.Ale hroby hlídali příslušníci STB."

minulý týden ste tu preberali habanera - jeden suší celé, druhý nejaké "vločky" nechce sa mi to už hladať, ale osobne mám najlepšie skúsenosti so sušením polovičiek bez jadierok (celé mi dosť často zhnili a také živé to krájať je niekedy dosť náročné - v sprche na, záchode....😁 ) a potom to krátko pomlieť na kávovom mlynčeku. A ten prášok dobre uzavrieť, aby nezvetrával. No a v tom stave sa výborne dávkuje

to maros:
Chytím papričku za stopku, položím na dosku, špicatím nožom prepichnem pri stopke a narežiem po špičku. Takto ich poukladám na sušišku ovocia (v pohode sa to dá umyť bez následkov), za 1-2 dni je to perfektne suché. Znovu chytím za stopku, zrniečka oklepem do pohára, prípadne im pomožem tým nožom a odrežiem stopku. Keď je papričiek plná doska, zoškabnem nožom do sklenej dózy. Na mletie používam nástavec na orechy na kuchynskom robotovi. Najlepší je ale starý ruský el.mlyček na kávu, čo má kamoš. Mal aj maďarský, ale minule to nevydržal a zhorel...😃
Zaujímavé je, že v dóze s ghost pepper som minule našiel zakuklené mole...asi im to 1 mega SHU nevadí. 😃

snažím sa žiť ako to len ide bez zbytočného používania energií - čiže, suším na slnku, alebo na papieri na radiátore podľa ročného obdobia. Mal som tiež ruský- ten zhorel zasa mne, teraz mám velkostne podobný Bosch už hodne rokov (za možno 20 E), meliem na tom aj kávu, aj bylinky po predchádzajúcom vyčistení. Ja už po predchádzajúcich skúsenostiach s pitvaním týchto svíň používam rukavice - už som spal s rukou v lavori....
Až si možno poznal Franka z Veľkých Úlan - "Feriho šmaky", ten mi raz vysvetľoval, že kapsaicín cítia iba cicavce - neoveroval som si to, ale chalan o tom vedel hodne. A neviem či poznáš Jana Jánoša z Jablonky - dosť veľká firma v pestovaní a distribúcii rôznych hríbov, tak ten mi dal kedysi dobrú radu, ako to robí on - hríby hneď po usušení ešte horúce vloží zabalené do mrazáka a nechá tan na 24 hod. a potom ich znova zohreje na sušiacu teplotu. už to takto robím pár rokov a odvtedy nemám problémy s tým že v zime prídem do komory po dubáky a nájdem v uzavretej fľaši iba pavučiny

https://cs.wikipedia.org/wiki/Český_svaz_bojovníků_za_svobodu to bude svaz aktivnich sdilecu, siritelu retezovych mailu, fantastu a zhrzenych hrdinu, ruznych Stašků (rozumnej starych sedivych kokotu) a sasku a pravidelnych prispevovatelu i konzumentu parlamentnich listu. Neni clenem i kouzelnik Zito 44? (ciste me domnenky nezakladajici se na zadnych faktech, studiich a podlozitelnych materialech)
Najít dokonalý květ na rozkvetlé třešní není jednoduchý úkol, kdyby člověk strávil celý život hledáním dokonalého květu, nebyl by jeho život promarněn.
akolita@seznam.cz

Paul napsal/a:
maros jo, já se stanim se snažíme pěstovat. Mám mlýnek, ale spíš to naseká, než namele na prášek.
Mám tam teď Habanero, Jelapeno, Tabasco a ještě něco. Ty nejpálivější nepěstuju, neměl bych využití.
Paul neviem, ako píšem vyššie, normálny elektrický kávový mlynček asi za 20 Euro od Boschu a ide z toho jemný prášok. Tiež som skúšal všelijaké dragon breath, moruga a pod. a rovnaký názor - nedá sa to oddávkovať aby sa to ešte dalo jesť - a to myslím znesiem dosť, keď vidím iných okolo seba. Za vrchol stejne považujem habanero nielen kvôli pálivosti, ale hlavne kvôli takej "ovocnej" chuti i vôni. Moruga mi trebárs vždy trochu smrdela. A kedysi som mal v ruke niečo, čo bolo fakt úžasne aromatické a šlo to až do "kvetova" - bohužiaľ dotyčný mi nevedel povedať čo to je a podľa fotiek to zistiť bolo nemožné... A ešte k tomu mlynčeku - zatiaľ sa mi nepodarilo na ničom zomlieť ganodermu, aby som s tým bol spokojný - vždy z toho bola nejaká forma vaty
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.