Mohl bych říct, že Rusové nás na rozdíl od našich současných spojenců neměli nikdy v úmyslu vyhladit genocidně, ale nechci začínat další nikam nevedoucí hádky...😃
Mimochodem, všimli jste si, že už je to taková tradice, ruská armáda mířící na Berlín jednou za století?
"Democracy.... is non-negotiable."
- Liberty Prime

Napoleonské války rok 1814 předtím Chlumec v Čechách
Wehrmacht a SS rok 1945 předtím Moskva,Stalingrad, Kursk a hurá Berlím
To hledání vnějšího nepřítele Rusko a ˇČína to je sranda. Rusko neví z které strany přijde rána. Já bych navrhl nějaký menší stát s menší armádou, snad Slovensko???😋 😁 🙄
Ladislavaliev@atlas.cz

V žádném případě se nechci zastávat Ruska, je to bezesporu pakáž a mocnost zla ale za posledních 1000 let jsme mnohem víc ústrků zažili od Němců 🙄

Jen tak mimochodem, moji známí byli v Krkonoších a na Sněžce. Tolik ústrku ze strany polské pohraniční stráže pravda trochu zabloudili a nakonec byli rádi, že se našli. Poláci je navedli směrem na Sněžku, že to je krásná Polská hora. Paní byla otrávená a podivená. co s tím? Je Sněžka nejvyšší hora Česka?
Je možná, že Poláci byli pouze nevzdělaní?
Ladislavaliev@atlas.cz

No Poláci jsou fascinující svým přesvědčením, že jsou ten nejkřesťanštější vyvolený národ Evropy a všichni jsou na ně hnusní😃 A móresy, jako by byli pořád to masivní impérium mezi Poznaní a Moskvou.
Jejich řešení zahraničních vztahů ve 20. a 30. letech byly ukázkou nebývalé debility a musely skončit jak skončily.
"Democracy.... is non-negotiable."
- Liberty Prime

Nedoporučujem napadnúť Slovensko: bača Jano mal veľkú starosť v šesťdesiatich rokoch o Číňanov - kde ich budeme pochovávať.😃
Múdry sa teší objaveniu pravdy, hlupák falošnosti.

K vladovi - tak že by se nás takoví Američané pokoušeli genocidně vyhladit, o tom nic nevím.
A ani Němci jako takoví nás genocidně vyhladit nechtěli. Prakticky až do roku 1937 jim to bylo prdel a od roku 1942 to spíš vypadalo, že budou genocidně vyhlazeni sami a s nástupem totální války už byli totálně v prdeli. Pravda, takoví ti skalní nacisté to do smrti odmítali pochopit, ale ti je u fanatiků poměrně běžná věc. Stačí si vzpomenout na sebevražedné islamisty a v "mírnější" podobě na Jakeše. Ten taky do smrti neuznal, že bolševici byli, jsou a budou svině.
Že si bolševici odváželi na Sibiř koho se jim zachtělo, to je taky pravda. Jen to nebylo genocidně (rasově), ale třídně.
Za posledních 1000 let jsme i my (i když teda spíš Češi) Němcům taky ledacos nepěkného provedli. To je nutno si přiznat. Na druhou stranu, povětšinou jsme s Germány (co už je Bavorák za Němce, že, o Rakušácích nemluvě) kooperovali a celkem úspěšně. Můžeme začít třeba bitvou na Lechu. Opačným příkladem mohou být "přátelské návštěvy husitů" a třeba Albrecht z Valdštejna dal znepřáteleným Němcům taky pěkně na prdel.
Jiný problém je Rusko. Například v roce 1805 nám až tolik nepomohli (ale zase to je opravdu slavná bitva), pak pravda pozvali Čechy a Moravany na Volyň, kde jim, oproti slibům, dali hovno. Navíc Rusko byla odjakživa zaostalá země a v mnoha ohledech je zaostalá dodnes. V letech 1944-5 nás sice osvobozovali, ale nikoliv nezištně, zároveň si připravovali podmínky k anexi. No a když jsme v roce 1968 už nechtěli být tupě poslušným loutkovým státem, přijeli nám to vysvětlit a zachránit nás před svobodou. Tyhlety imperialistické choutky je drží dodnes.
No a Čína? Co ta nám dala? Coronavirus. A pak nám draze prodala roušky (to prý domluvil Zeman a jeho kmotři), která u nás předtím levně vykoupili.

Pavel III, Amerika v rokoch 1900, 1940, 1970 bola predsa trochu iná ako za posledné desaťročia- žiaľ.
Momentálne tam panuje úplne iná predstava o svete vďaka niekoľkým rodinným klanom... a môžem ti povedať je mimoriadne zvrátená.
Múdry sa teší objaveniu pravdy, hlupák falošnosti.

Pavle,
historie takto hodnotit fakt nelze. Možná si to ani neuvědomujete, ale napsal jste to jak politruk v obráceném gardu. Já to v rámci uzavřeného příměří rozporovat nebudu.
Jezdil jsem pět let do Varšavy, příjemné město, staré maso velmi pěkně rekonstruováno. Ale jednookou jsem se zcela náhodou připletl do demo-strace síly a byl to pro mně opravdu děs. Poláci požadovali téměř celou Evropu až po Ural. Hesla od moře k moři. Naše Slezsko nevyjímaje. Pro mně to byl tak těžký šok, že jsem to do dnešních dnů nerozchodil.
Ladislavaliev@atlas.cz
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.